Vištiena
su žemės riešutais ir pievagrybiais
Greitai pagaminamas, bet labai skanus patiekalas. Sugaišime vos keletą minučių ir mėgausimės puikiais pietumis :)
Mums reikės:
500
g vištienos file
3 v. š. krakmolo
2 v. š. sezamo aliejaus (
jei neturite tokio,tiks bet koks)
2 skiltelės smulkinto česnako
1 a. š. imbiero pastos ( arba
tarkuoto šviežio imbiero)
0,5 a.š. maltų čili pipirų ( kas
nemėgsta aštriai,mažinkit)
2 v. š. balzaminio vyno acto
6 v. š. sojos padažo
1 v. š. cukraus
150 g pievagrybių
1 žalia paprika
5 v. š. kepintų žemės riešutų
Gaminame
: vištieną
supjaustom nestambiais gabaliukais,sudedam į polietileno maišelį
kartu su krakmolu, ir gerai ispurtom,kad visi gabaliukai pasidengtų
krakmolu. Keptuvėje pakaitinam aliejų ir kepam
mėsytę,pamaišydami,kol iškeps. Kepam dalimis,kad gabaliukai
turetų vietos,tuomet jie graziai apskrus. Iškepusią atidedam į
šoną.
Į
tą pačią keptuvę beriame česnaką,imbiero pastą ir čili.
Pakepinam 20 s.
per kurias mūsų virtuvė prisipildo nuostabaus aromato :) Beriam
smulkintus pievagrybius. Apkepinam. Tuomet sudedam papriką ir dar
pakepam keletą minučių. O kol viskas kepa,susimaišom užpilą iš
balzamiko acto,sojos ir cukraus. Pilam jį ant iškepusių daržovių.
Išmaišom. Sugrąžiname keptuvėn mūsų vištieną. Beriam
pasmulkintus riešutus ir dar viską patroškinam kelias minutes,kad
skoniai susimaišytų. Paragaujam ar netrūksta druskos. Man netrūko
nieko :)
No comments:
Post a Comment