Sunday 1 March 2015

Vištiena su žemės riešutais ir pievagrybiais

  Greitai pagaminamas, bet labai skanus patiekalas. Sugaišime vos keletą minučių ir mėgausimės puikiais pietumis :)



Mums reikės:

500 g vištienos file
3 v. š. krakmolo
2 v. š. sezamo aliejaus ( jei neturite tokio,tiks bet koks)
2 skiltelės smulkinto česnako
1 a. š. imbiero pastos ( arba tarkuoto šviežio imbiero)
0,5 a.š. maltų čili pipirų ( kas nemėgsta aštriai,mažinkit)
2 v. š. balzaminio vyno acto
6 v. š. sojos padažo
1 v. š. cukraus
150 g pievagrybių
1 žalia paprika
5 v. š. kepintų žemės riešutų

Gaminame : vištieną supjaustom nestambiais gabaliukais,sudedam į polietileno maišelį kartu su krakmolu, ir gerai ispurtom,kad visi gabaliukai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje pakaitinam aliejų ir kepam mėsytę,pamaišydami,kol iškeps. Kepam dalimis,kad gabaliukai turetų vietos,tuomet jie graziai apskrus. Iškepusią atidedam į šoną.
        Į tą pačią keptuvę beriame česnaką,imbiero pastą ir čili. Pakepinam 20 s. per kurias mūsų virtuvė prisipildo nuostabaus aromato :) Beriam smulkintus pievagrybius. Apkepinam. Tuomet sudedam papriką ir dar pakepam keletą minučių. O kol viskas kepa,susimaišom užpilą iš balzamiko acto,sojos ir cukraus. Pilam jį ant iškepusių daržovių. Išmaišom. Sugrąžiname keptuvėn mūsų vištieną. Beriam pasmulkintus riešutus ir dar viską patroškinam kelias minutes,kad skoniai susimaišytų. Paragaujam ar netrūksta druskos. Man netrūko nieko :)
           



No comments:

Post a Comment