Švelni
vištiena
Aš ją
pavadinčiau kremine :) Minkštutė mėsytė su puikiai tarpusavyje
derančiomis daržovėmis ir švelniu padažu puikiai tiks pietums ar
vakarienei :)
Naudojau viską
“iš akies” todėl pasistengsiu aprašyti kuo tiksliau :)
Aš ėmiau:
5 vištienos
kumpelius
sviesto
kepimui (ar aliejaus)
1
vidutinę morką
nedidelį
porą
3
skilteles česnako
gerą
saują šparaginių pupelių
sultinio
kubelį
prieskonių
vištienai (kokius mėgstate)
3
v.š. grietinės
pipirų,druskos
1
v.š. miltų
1stiklinę
pieno (gali reikėti ir daugiau)
petražolių
Gaminimo
eiga:
Nuo
vištienos kumpelių nuimame odelę,nukauliname juos ir supjaustome
nedideliais gabalėliais. Beriame ant mėsytės prieskonius ir gerai
išmaišome.
Keptuvėje
ištirpdome sviestą (ar įkaitiname aliejų) ir apkepiname vištieną.
Kai mūsų mėsytė įgauna auksinę spalvą,beriame ant jos smulkiai
pjaustytą česnaką,smulkiais (kuo smulkesniais) kubeliais
pjaustytas morkas ir griežinėliais pjaustytą porą. Viską
apkepiname keletą minučių. Tuomet užpilame stiklinę
vandens,dedame sultinio kubeli,papipirinam ir troškinam uždėje
dangtį,kol morkos suminkštėja. Nuimam dangtį ir sudedam
pasmulkintas šparagines pupeles. Toliau troškinam be dangčio,vis
pamaišant. Orientuokimės į vandens kiekį,jei labai
sausa,dapilkime truputį,jei daugoka,pavirkime,kad nugaruotų. Kai
suminkštėja ir pupelės,sudedame grietinę,išmaišome.
Piene
išsukam miltus,kad neliktų gumuliukų, ir, maišant,srovele supilam
į troškinį.Pavirinam,kol sutirštėja. Jei labai tiršta,dapilam
pieno. Turi gautis tokios konsistencijos,kai Bašamelio padažas.
Paragaukim ar netrūksta druskos,pipirų. Nukaičiame ir suberiam
smulkintas petražoles. Tiekiame su mėgstamu garnyru :)
Šaltinis: receptas kažkur,kažkada perskaitytas internete Neišsaugojau autoriaus.
No comments:
Post a Comment