Saturday 7 March 2015

Švelni vištiena

   Aš ją pavadinčiau kremine :) Minkštutė mėsytė su puikiai tarpusavyje derančiomis daržovėmis ir švelniu padažu puikiai tiks pietums ar vakarienei :)



   Naudojau viską “iš akies” todėl pasistengsiu aprašyti kuo tiksliau :)

Aš ėmiau:

5 vištienos kumpelius
sviesto kepimui (ar aliejaus)
1 vidutinę morką
nedidelį porą
3 skilteles česnako
gerą saują šparaginių pupelių
sultinio kubelį
prieskonių vištienai (kokius mėgstate)
3 v.š. grietinės
pipirų,druskos
1 v.š. miltų
1stiklinę pieno (gali reikėti ir daugiau)
petražolių

Gaminimo eiga:

   Nuo vištienos kumpelių nuimame odelę,nukauliname juos ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Beriame ant mėsytės prieskonius ir gerai išmaišome.
   Keptuvėje ištirpdome sviestą (ar įkaitiname aliejų) ir apkepiname vištieną. Kai mūsų mėsytė įgauna auksinę spalvą,beriame ant jos smulkiai pjaustytą česnaką,smulkiais (kuo smulkesniais) kubeliais pjaustytas morkas ir griežinėliais pjaustytą porą. Viską apkepiname keletą minučių. Tuomet užpilame stiklinę vandens,dedame sultinio kubeli,papipirinam ir troškinam uždėje dangtį,kol morkos suminkštėja. Nuimam dangtį ir sudedam pasmulkintas šparagines pupeles. Toliau troškinam be dangčio,vis pamaišant. Orientuokimės į vandens kiekį,jei labai sausa,dapilkime truputį,jei daugoka,pavirkime,kad nugaruotų. Kai suminkštėja ir pupelės,sudedame grietinę,išmaišome.
   Piene išsukam miltus,kad neliktų gumuliukų, ir, maišant,srovele supilam į troškinį.Pavirinam,kol sutirštėja. Jei labai tiršta,dapilam pieno. Turi gautis tokios konsistencijos,kai Bašamelio padažas. Paragaukim ar netrūksta druskos,pipirų. Nukaičiame ir suberiam smulkintas petražoles. Tiekiame su mėgstamu garnyru :)


Šaltinis: receptas kažkur,kažkada perskaitytas internete Neišsaugojau autoriaus.

No comments:

Post a Comment