Wednesday 23 September 2015

Gineso alaus pyragas

 

Puikus....Laaabai šokoladis,tamsus ,kaip naktis,o kremas,simbolizuojantis alaus puta, labai dera su pačiu pyragu. Alaus tikrai nesijaučia,bet pati pyrago struktūra drėgna,tirpstanti burnoje.
Jau kelios dienos sukosi mintyse keli pyragų variantai,bet šiandien užėjus į parduotuvę,pamačiau Gineso saldainiukus :) Tai padėjo galutinį tašką mano apsisprendimui :) Saldainius panaudojau papuošimui :)



Reikia:

250 ml Gineso alaus
250 g nesūdyto sviesto
75 g kakavos ( naudojau tamsią)
200 g cukraus ( recepte buvo nurodyta 400 g,bet man tai pasirodė per daug,todėl naudojau tik pusę kiekio ir neapsirikau)
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
vanilės ekstrakto
275 g miltų
2,5 a. š. sodos

Kremui:

200 ml plakamosios grietinėlės
180 g Philadephia surio
Cukraus pudros pagal skonį

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180' C. Naudojau 23 cm skermens formą.
Alų supilame į puodą ,sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą. Kaitiname,kol išsilydys sviestas. Tuomet supilame cukrų ir kakavą. Išmaišome. Padedame , kad truputį pravėstų.
Kiaušinius išplakame su vanile. Grietinę išsukame su soda ir sumaišome su kiaušiniais. Tuomet supilame į atvėsusią alaus masę. Beriame persijotus miltus. Gerai išmaišome.
Supilame į formą,pateptą sviestu ir išklotą kepimo popieriumi.Kepame 45-60 min. Tikrinam pagaliuku.
Iškepusį pyragą padedame ant grotelių pilnai atvėsti.

Kremui skirtą grietinėlę išplakame. Sudedame sūrį,cukraus pudrą,gerai išplakame.

Tepame kremą ant pyrago viršaus. Aš dar padėliojau Gineso saldainiukus :)





No comments:

Post a Comment