Gineso
alaus pyragas
Puikus....Laaabai šokoladis,tamsus
,kaip naktis,o kremas,simbolizuojantis alaus puta, labai dera su
pačiu pyragu. Alaus tikrai nesijaučia,bet pati pyrago struktūra
drėgna,tirpstanti burnoje.
Jau kelios dienos sukosi mintyse keli
pyragų variantai,bet šiandien užėjus į parduotuvę,pamačiau
Gineso saldainiukus :) Tai padėjo galutinį tašką mano
apsisprendimui :) Saldainius panaudojau papuošimui :)
Reikia:
250 ml Gineso alaus
250 g nesūdyto sviesto
75 g kakavos ( naudojau tamsią)
200 g cukraus ( recepte buvo nurodyta
400 g,bet man tai pasirodė per daug,todėl
naudojau tik pusę kiekio ir neapsirikau)
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
vanilės ekstrakto
275 g miltų
2,5 a. š. sodos
Kremui:
200 ml plakamosios grietinėlės
180 g Philadephia surio
Cukraus pudros pagal skonį
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180' C.
Naudojau 23 cm skermens formą.
Alų supilame į
puodą ,sudedame gabaliukais
pjaustytą sviestą. Kaitiname,kol išsilydys sviestas. Tuomet
supilame cukrų ir kakavą. Išmaišome. Padedame , kad truputį
pravėstų.
Kiaušinius išplakame su vanile.
Grietinę išsukame su soda ir sumaišome su kiaušiniais. Tuomet
supilame į atvėsusią alaus masę. Beriame persijotus miltus. Gerai išmaišome.
Supilame į formą,pateptą sviestu
ir išklotą kepimo popieriumi.Kepame 45-60 min. Tikrinam
pagaliuku.
Iškepusį pyragą padedame ant
grotelių pilnai atvėsti.
Kremui skirtą grietinėlę
išplakame. Sudedame sūrį,cukraus pudrą,gerai išplakame.
Tepame kremą ant pyrago viršaus. Aš
dar padėliojau Gineso saldainiukus :)
Šaltinis:http://sausainiais-kvepiantys-namai.blogspot.co.uk/2013/03/sokoladinis-gineso-alaus-pyragas.html
No comments:
Post a Comment