Wednesday 11 March 2015

Kokosinė kavos panakota




  Šį desertą pavadinčiau moterišku :) Kvapni kava susilieja su švelniu pienišku kremu. Tikra palaima :)

Mums reikės:

150 ml geros kavos
250 ml pieno ( aš naudojau kokosų pieną)
100 ml grietinėlės
1 v.š. kavos likerio
1 pakelis želatinos ( 10 g)
1 pakelis vanilinio cukraus,jei naudosite paprastą pieną. Jei kokosinį, tuomet nereikia
1-2 v. š. chia sėklų
Cukraus pagal skonį

Gaminimo eiga:

 
  Atskiriame 1/3 dalį želatinos ir uzpilame šaltu vandeniu,kad išbrinktų. \Pasiruošiame kavą, pasaldiname pagal skonį. Sudedame į ją išbrinkintą želatiną ir pakaitiname ,kad ištirptų ,tik neužverdame.Atidedame į šoną,kad truputį pravėstų,po to įpilame šaukštą kavos likerio,išmaišome.
Supilstome į formeles ir dedame į šaldytuvą sustingti.
  Likusią želatiną taip pat užpilame šaltu vandeniu. Į prikaistuvį supilame pieną,grietinėlę,dedame vaniliną ( jei naudojame) ir cukraus pagal skonį. Sudedame želatiną ir kaitiname, kol ji ištirpsta. Neužverdame! Nukeliame nuo kaitros,sudedame chia sėklas,išmaišome. Palaukiame, kol gerai pravėsta ir atsargiai supilame ant jau sustingusios kavos želės. Grąžiname į šaldytuvą,kad sustingtų.
  Prieš pateikimą,indelį trumpam įstatome į karšto vandens vonelę. Panakota atšoks nuo sienelių. Tuomet apverčiame ant lėkštelės ir mėgaujamės kiekvienu šaukšteliu :)



No comments:

Post a Comment