Kokosinė
kavos panakota
Šį
desertą pavadinčiau moterišku :) Kvapni kava susilieja su švelniu
pienišku kremu. Tikra palaima :)
Mums reikės:
150
ml geros kavos
250 ml pieno ( aš naudojau
kokosų pieną)
100 ml grietinėlės
1 v.š. kavos likerio
1 pakelis želatinos ( 10 g)
1
pakelis vanilinio cukraus,jei naudosite paprastą pieną. Jei
kokosinį, tuomet nereikia
1-2 v.
š. chia sėklų
Cukraus
pagal skonį
Gaminimo eiga:
Atskiriame
1/3 dalį želatinos ir uzpilame šaltu
vandeniu,kad išbrinktų. \Pasiruošiame kavą, pasaldiname pagal
skonį. Sudedame į ją išbrinkintą želatiną ir pakaitiname ,kad
ištirptų ,tik neužverdame.Atidedame į šoną,kad truputį
pravėstų,po to įpilame šaukštą kavos likerio,išmaišome.
Supilstome
į formeles ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Likusią
želatiną taip pat užpilame šaltu vandeniu. Į prikaistuvį
supilame pieną,grietinėlę,dedame vaniliną ( jei naudojame) ir
cukraus pagal skonį. Sudedame želatiną ir kaitiname, kol ji
ištirpsta. Neužverdame! Nukeliame nuo kaitros,sudedame chia
sėklas,išmaišome. Palaukiame, kol gerai pravėsta ir atsargiai
supilame ant jau sustingusios kavos želės. Grąžiname į
šaldytuvą,kad sustingtų.
Prieš
pateikimą,indelį trumpam įstatome į karšto vandens vonelę.
Panakota atšoks nuo sienelių. Tuomet apverčiame ant lėkštelės
ir mėgaujamės kiekvienu šaukšteliu :)
No comments:
Post a Comment