Triušiena
garstyčių padaže
Mums reikės:
1
supjaustytas triušis
2 svogunai
3-5 skiltelės česnako
100 ml vandens arba sultinio
150 ml balto vyno
~ 100 ml grūdėtų garstyčių
100 ml grietinėlės
aš dar įdėjau marinuotų pievagrybių ( Kėdainių)
1 a. š. džiovinto čiobrelio
petražolių
Gaminimo
eiga:
Triušienos gabaliukus
padruskinam,papipirinam ir apkepinam keptuvėje iš abiejų pusių,kol
gražiai apskrus. Išimame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę
beriame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepiname pamaišydami,kol
svogūnai suminkštės. Sudedam smulkiai pjaustytą česnaką ir dar
pakepam kokią minutę. Tuomet į keptuvę ant svogūnų pilame
vandenį ar sultinį,vyną, dedame garstyčias. Viską gerai
išmaišome,nugramdome prie keptuvės dugno prilipusius visus
skanumynus, sudedame mėsytės gabaliukus,užberiame čiobrelio.
Paragaujame ar netrūksta druskos,pipirų. Keptuvę uždengiame ir
paliekame troškintis ~ 50 min. ant
vidutinės ugnies.Per tiek laiko,mėsytė taps minksta. Išimame ją
į lėkštę,o į padažą įdedame pievagrybių ir paverdam ~5 min.,
kad nugaruotų maždaug pusė skysčio ir išvirtų grybukai. Po to supilam
grietinėlę,sudedam petražoles,išmaišom. Mėsytę sudedam atgal į
keptuvę ( prieš tai,ją galima nukaulinti,taip patogiau valgyti
vaikams,bet vaizdas nebus toks gražus).Viskas,beliko tik mėsytę
apvolioti padaže ir pateikti su mėgstamu garnyru :)
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment