Farširuotas
kalafioras
Ir vis tik,turiu pripažinti,metams
bėgant,skonis keičiasi :) Vaikystėje lyg bausmė būdavo,jei mama
gamindavo kalafiorus. Fui...brrrr....O dabar ? Dabar pati mielai juos
gaminu,o dar mieliau valgau :) Labai skanu. Tiek antri
patiekalai,tiek sriubos,tiek troškiniai...viskas :)
Aš ėmiau:
2 nedidelius kalafiorus
apie 200 g
kiaulienos faršo ( tinka bet koks)
nedidelį svogūną
50 g fermentinio sūrio
vidutinį obuolį
kiaušinį
šaukštą džiūvėsėlių į faršą ir dar tiek pat
apibarstymui
pipirų,druskos,mėgstamų prieskonių
kieto smulkiai tarkuoto sūrio,tokio kaip
Parmezanas,Džiugas
2 v.š. majonezo
Gaminimo eiga:
Į puodą pilame vandens,beriam druskos. Kai vanduo
užverda,dedame kalafiorus ir trumpai apverdam,vis pavartant.
Nepervirkim. Išimam ir leidžiam nuvarvėti.
Svogūną smulkiai pakepimam ir sudedamį maltą mėsą.
Įmuįam kiaušinį,beriam džiųvėsėlius,prieskonius,smulkia tarka
tarkuotą sūrį. Per burokinę tarką, kartu su žievele,
sutarkuojam obuolį.Viską gerai išminkom,išdaužom.
Mėsytę dalinam į dvi dalis. Padarom apvalius
rutulius. Imam kalafiorą,po vieną atlaužiam žiedynus ir
susmaigstom į faršo rutulį taip,lyg formuotume žiedinį kopūstą.
Apspaudom rankom,koreguodami formą. Aš tai dariau iškart kepimo
skardoje,kad nereikėtų perkeldinėti.
Plonai aptepam majonezu,apibarstom džiūvėsėliais ir
Parmezanu.
Kepam 200'C įkaitintoje
orkaitėje apie valandą.
Tiekiam su mėgstamu garnyru :) Skanaus
Oho. Pasirodo jis visas mėsinis! Geras siurprizas :D Mano vyras tokią vakarienę pamatęs susirauktų iškart pagalvojęs, kad čia kopūstas tik :D :D Bet kaip jam akys išsiplėstų pamačius tiek mėsos :D :D Gera šitas. Reikės prisiminti :)
ReplyDeleteReiškias mudviejų antros puselės panašios :) Kuo daugiau mėsos,tuo geriau :D
ReplyDelete