Thursday 1 October 2015

Farširuotas kalafioras

 

Ir vis tik,turiu pripažinti,metams bėgant,skonis keičiasi :) Vaikystėje lyg bausmė būdavo,jei mama gamindavo kalafiorus. Fui...brrrr....O dabar ? Dabar pati mielai juos gaminu,o dar mieliau valgau :) Labai skanu. Tiek antri patiekalai,tiek sriubos,tiek troškiniai...viskas :)

Aš ėmiau:

2 nedidelius kalafiorus
apie 200 g kiaulienos faršo ( tinka bet koks)
nedidelį svogūną
50 g fermentinio sūrio
vidutinį obuolį
kiaušinį
šaukštą džiūvėsėlių į faršą ir dar tiek pat apibarstymui
pipirų,druskos,mėgstamų prieskonių
kieto smulkiai tarkuoto sūrio,tokio kaip Parmezanas,Džiugas
 2 v.š. majonezo

Gaminimo eiga:

Į puodą pilame vandens,beriam druskos. Kai vanduo užverda,dedame kalafiorus ir trumpai apverdam,vis pavartant. Nepervirkim. Išimam ir leidžiam nuvarvėti.
Svogūną smulkiai pakepimam ir sudedamį maltą mėsą. Įmuįam kiaušinį,beriam džiųvėsėlius,prieskonius,smulkia tarka tarkuotą sūrį. Per burokinę tarką, kartu su žievele, sutarkuojam obuolį.Viską gerai išminkom,išdaužom.
Mėsytę dalinam į dvi dalis. Padarom apvalius rutulius. Imam kalafiorą,po vieną atlaužiam žiedynus ir susmaigstom į faršo rutulį taip,lyg formuotume žiedinį kopūstą. 


Apspaudom rankom,koreguodami formą. Aš tai dariau iškart kepimo skardoje,kad nereikėtų perkeldinėti.



 Plonai aptepam majonezu,apibarstom džiūvėsėliais ir Parmezanu.
Kepam 200'C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.


 Tiekiam su mėgstamu garnyru :) Skanaus 

 





2 comments:

  1. Oho. Pasirodo jis visas mėsinis! Geras siurprizas :D Mano vyras tokią vakarienę pamatęs susirauktų iškart pagalvojęs, kad čia kopūstas tik :D :D Bet kaip jam akys išsiplėstų pamačius tiek mėsos :D :D Gera šitas. Reikės prisiminti :)

    ReplyDelete
  2. Reiškias mudviejų antros puselės panašios :) Kuo daugiau mėsos,tuo geriau :D

    ReplyDelete