Tortas
„ Sachara“
Mano 100 -asis įrašas :)
Prireikė daugiau nei dvejų metų,kol prisiruošiau išbandyti :) Bet, sakoma,geriau vėliau,nei niekada :) Taigi,koks jis....hmmm...pirmiausia-labai gražios spalvos :), antra-jis primena varškės sūrelį ( bent jau man). Švelnus,su stipriu apelsino aromatu ( galima apelsino ir nedėti,galima šliukštelti lašelį vanilės). Labai patiko patys papločiai. Manau,kad juos ateityje panaudosiu ir kitiems desertams :)
Prireikė daugiau nei dvejų metų,kol prisiruošiau išbandyti :) Bet, sakoma,geriau vėliau,nei niekada :) Taigi,koks jis....hmmm...pirmiausia-labai gražios spalvos :), antra-jis primena varškės sūrelį ( bent jau man). Švelnus,su stipriu apelsino aromatu ( galima apelsino ir nedėti,galima šliukštelti lašelį vanilės). Labai patiko patys papločiai. Manau,kad juos ateityje panaudosiu ir kitiems desertams :)
Mano tortuko skersmuo 19 cm.
Reikia:
600 g miltų
10 g kepimo miltelių
400 g sviesto ( tašlai 200 g
ir kremui 200 g)
200 g cukraus
6 v.š. pomidorų pastos ( padažas
čia netinka)
2 kiaušiniai
400 g riebios varškės ( aš
naudojau švelniąją,skirtą kepiniams, nes reikėjo sunaudoti :D )
200 g tirštos grietinės
10 v.š. saldaus kondensuoto pieno
aš dar naudojau apelsiną,bet
originaliam recepte jo nebuvo
juodo šokolado papuošimui
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki
purios masės,pridedame išlydytą ir atvėsintą sviestą,pomidorų
pastą. Viską gerai išmaišom. Beriame persijotus miltus su kepimo
milteliais. Iš pradžių maišome šluotele,po to rankomis
užminkome elastingą tešlą.Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitiname iki 200'
C.
Išimame tešlą ir daliname į tiek
dalių,kiek papločių kepsime. Originale dalino į 5 dalis,to
pasekoje,mano akimis žiūrint, tortukui trūko aukščio. Taigi,aš
dalinau į 8 dalis.
Imame vieną gabalėlį
tešlos,iškočiojame. Kočėlo pagalba perkeliame į skardą,išklotą
kepimo popieriumi.Kad išgaučiau
apvalią formą,
panaudojau puodo dangtį. Juo įspaudžiau
tešloje apskritimą.
Kepame 5-10
min. Man prireikė 10. Priklauso
nuo kiekvieno orkaitės.
Taip iškepame visus papločius.
Kremui ,blenderio pagalba sumalame
varškę,grietinę ir kondensuotą pieną. Įspaudiame apelsino
sulčių ir įtarkuojame žievelės ( jei naudojame jį). Atskirai
išsukame kambario temperatūros sviestą. Į varškės masę,vis
plakant,palaipsniui,po truputį sudedame išsuktą sviestą.Dedame į šaldytuvą,kad truputį sutvirtėtų.
Torto surinkimas:
Imame vieną paplotį,aplaužome
nereikalingus kraštelius. Tepame kremo. Dedame kitą paplotį,vėl
kremo ir t.t., kol sutepsim visus papločius. Aš pasilikau vieną
trupinukams,bet pilnai būtų pakakę ir nuo atlikusių kraštelių.
Aptepam visą tortuką kremu ir dedam nakčiai į šaldytuvą. Kremo
truputį pasiliekam apipavidalinimui.
Kitą dieną, aptepam plonai tortuką
likusiu kremu ir aplipinam šinus sublenderiuotais atlikusių
kraštelių trupinukais.
Šokoladą išlydom ant garų vonelės
ir plonai paskleidžiam ant silikoninio kilimėlio ar kepimo
popieriaus. Kai sustinsta,sulaužom gabalėliais ir apdedam tortuko
viršų. Tai tarsi sutrūkinėjusi žemė :)
Skanių akimirkų :)
Sveikinu Lina su 100-tuku ir sunkiu darbu! Tortas nuostabus, ta spalva labai graži ir pauošimas tobulas. Jetau kaip gundausi, tik mane baimina pomidorų pasta. Ar jos skonio nesijaučia visiškai? Ji gi aštrų skonį turi. Kažkaip bijau :D
ReplyDeleteErnesta,nelauk dviejų metų,kaip aš :D tortukas tikrai labai skanus,primena varškės sūrelį,švelnus toks,su apelsinine natele. O pasta nesijaučia,kaip pomidorų pasta. Ji pavirsta net nemoku apibūdint kokiu skoniu :) Niekad nebuvau tokio tipo ( kur kepami papločiai) tortų mėgėja,bet šie papločiai man net labai patiko. Aš mastau juos panaudoti ir kituose desertuose :) Jie labai skanūs :)
ReplyDelete