Wednesday 22 April 2015

Troškinta mėsa stiklainyje

 

  Puikus pietų gaminimo būdas.kai nesinori trypčioti virtuvėje. Be to mėsytė tampa labai minkšta,sultinga. Naudoti galima įvairią mėsą: vištieną, kiaulienos šonkauliukus, kiaulienos kumpį. Nuo mėsytės rūšies priklausys,kiek laiko turėsime ją kepti. Paukštienai pakaks valandos,kiaulieną reikia šiek tiek ilgiau patroškinti. 

Taigi imame:

norimos mėsos
prieskonių ,kokius įprastai naudojam
kelių skiltelių česnako
svogūnas
morka
bulvių
paprasto didesnio stiklainio,užsukamu dangteliu

Gaminimo eiga:

  Mėsytę įtriname prieskoniais ir dedam į stiklainį, maišant su daržovėm. Stiklainį užsukame.


 Statome į ŠALTĄ orkaitę ir nustatome 180' C temperatūrą ( ne didesnę ! ). Kepame valandą ar ilgiau ( priklausomai,kokią mėsytę naudojam). Stiklainį išimame iš orkaitės,dedam ant medinės lentelės ar rankšluostuko ,atsargiai atsukam. Jei dangtelis lengvai nepasiduoda,užkišam peilio galiuką,kad įeitų šiek tiek oro,tuomet atsisuks lengvai. Valgome su mėgstamom daržovėm.


Šaltinis: receptu pasidalino Dia Mond facebooke.

No comments:

Post a Comment