Šilauogių
ir obuolių pyragas
Nesu
mėgėja sausų pyragų,todėl pirmą kartą iškepusį šį-įsimylėjau
:) Jis toks kvapnus ir drėgnas. Nors šilauogės jį ir “numurzina”,
bet tai skonio tikrai nepagadina. Kepasi jis kekso formoje,todėl
galima priskirti jį ir keksų kategorijai.
Jam
reikia:
250
g miltų
200 g šilauogių ( arba
mėlynių),tiks ir šaldytos uogos
170 g šalto sviesto
170 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 didelis obuolys arba 2
vidutiniai
1 apelsino nutarkuota žievelė
šaukštelio malto cinamono
šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Miltus išsijojam į dubenį,įtarkuojam šaltą
sviestą, suberiam cukrų ir pirštais suformuojam trupinius.Maždaug
5 šaukštus atidedam į šalį,į juos
suberiame cinamoną ir išmaišome.
Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Kiaušinius
išplakame, į juos suberiame nuo apelsino nutarkuotą
žievelę,sudedam tarkuotus obuolius ir išmaišome.
Į didžiąją dalį trupinių suberiame kepimo
miltelius,sukrečiam obuolių-kiaušinių masę,viską gerai
išmaišome.
¾ uogų sudedam į tešlą ir
atsargiai išmaišome,kad nesusimaigytų.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi
išklotą stačiakampę kekso formą,paviršių palyginam,suberiam
likusias uogas ir atidėtus cinamoninius trupinius.
Kepame 180' C orkaitėje
apie valandą, tikriname mediniu pagaliuku. Jei viršus imtų degti
,pridenkit kepimo popierium.
Iškepusį pravėsinti. Išimti iš
formos ir pjaustyti.
No comments:
Post a Comment