Wednesday 11 March 2015

Duonelė-keksas su brokoliais

 

   Man patinka gražus maistas. Būtent todėl ši duonelė patraukė mano dėmesį,tai lyg medis kekse. Bet kai ją iškepiau,ji pakerėjo mane ne tik išvaizda,bet ir skoniu: minksta,puri. Ji tinkama valgyti viena,ar,kaip priedas prie kitų patiekalų.Labai turtinga. Bus kepama tikrai dar ne karta :)

Vienai 20 cm kekso formai imame:

3 kiaušinių
150 ml pieno
3 v.š. alyvuogių aliejaus
150 g. kuo smulkiau tarkuoto parmezano sūrio ( naudojau Džiugą)
160 g. miltų
½ a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis malto muskato riešuto
druskos,maltų juodųjų pipirų
500 g. brokolių


Gaminimo eiga:

    Brokolį išskaidyti žiedynais. Juos dėti į verdantį,pasūdytą vandenį ir apvirti 3-4 min. Nusunkti ir perlieti šaltu vandeniu. Taip jie išlaikys gražią ryškią spalvą.
  Kiaušinius išplakti su alyvuogių aliejum,sudėti pipirus,muskatą ir truputėlį druskos (nepadauginkit,nes dėsis sūris). Supilame pieną,tarkuotą sūrį. Išmaišome. Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišom.
   Kepimo formą patepam aliejumi (jei silikoninė, nereikia). Supilam paruoštą tešlą,išlyginam paviršių ir susmaigstom, gerai nuvarvėjusius brokolio žiedynus koteliais žemyn. 

 
     Kepti 180' C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
   Iškepusį atvėsinti. Išimti iš formos. Patiekti pravėsusią ar visiskai atšalusią. Tuomet lengviau pjaustosi. 

  Manau,galima būtų pabandyti ir su kitomis daržovėmis: mažomis morkytėmis,šparaginėmis pupelėmis ir t.t. Kitą kartą kepdama,įdėsiu truputį ciberžolės,duonelės spalvai paryškinti.





No comments:

Post a Comment