Duonelė-keksas
su brokoliais
Man patinka gražus maistas. Būtent todėl ši duonelė
patraukė mano dėmesį,tai lyg medis kekse. Bet kai ją iškepiau,ji pakerėjo mane ne
tik išvaizda,bet ir skoniu: minksta,puri. Ji tinkama valgyti viena,ar,kaip priedas
prie kitų patiekalų.Labai turtinga. Bus kepama tikrai dar ne karta
:)
Vienai
20 cm kekso formai imame:
3 kiaušinių
150 ml pieno
3 v.š. alyvuogių aliejaus
150 g. kuo smulkiau tarkuoto
parmezano sūrio ( naudojau Džiugą)
160 g. miltų
½ a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis malto muskato riešuto
druskos,maltų juodųjų pipirų
500 g. brokolių
Gaminimo
eiga:
Brokolį išskaidyti žiedynais. Juos
dėti į verdantį,pasūdytą vandenį ir apvirti 3-4 min.
Nusunkti ir perlieti šaltu vandeniu. Taip jie išlaikys gražią
ryškią spalvą.
Kiaušinius išplakti su alyvuogių
aliejum,sudėti pipirus,muskatą ir truputėlį druskos
(nepadauginkit,nes dėsis sūris). Supilame pieną,tarkuotą sūrį.
Išmaišome. Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską
labai gerai išmaišom.
Kepimo formą patepam aliejumi (jei
silikoninė, nereikia). Supilam paruoštą tešlą,išlyginam
paviršių ir susmaigstom, gerai nuvarvėjusius brokolio žiedynus
koteliais žemyn.
Kepti 180' C
įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
Iškepusį atvėsinti. Išimti iš
formos. Patiekti pravėsusią ar visiskai atšalusią. Tuomet
lengviau pjaustosi.
Manau,galima būtų pabandyti ir su kitomis daržovėmis: mažomis morkytėmis,šparaginėmis pupelėmis ir t.t. Kitą kartą kepdama,įdėsiu truputį ciberžolės,duonelės spalvai paryškinti.
Šaltinis: http://www.mafleurdoranger.com/
No comments:
Post a Comment