Meduolis
su slyvomis
Nors
žiema jau pasipustė padus ir artėja pavasario šventė – Šv.
Velykos, aš kepu meduolį :) Man patinka,kai mano namai prisipildo
cinamono,gvazdikėlių,imbiero kvapo ir tam joks metų laikas ne
kliūtis. O šis pyragas yra be galo skanus: kvapnus,saldus,minkštas,
su slyvų rūgštele. Šiltam vakaro pasisėdėjimui bus pats tas :)
Pyragui
imame:
120
g sviesto
120 g medaus
120 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
100 ml grietinėlės
200 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š, malto imbiero
1 v.š. cinamono
0,5 a.š maltų gvazdikėlių
10-15 slyvų
cukraus pudros apibarstymui
Gaminimo eiga:
Slyvas nuplauname,perpjauname pusiau
ir išimame kauliukus.
Sviestą,medų ir cukrų dedame į
nedidelį puodą ir kaitiname,kol cukrus ištirps ir gausis syrupas.
Paverdame 3-4 min. Sudedame prieskonius,
išmaišome ir paliekame pravėsti.
Kiaušinius išplakame su grietinėle.
Miltus sumaišom su kepimo
milteliais.
Atvėsusį sirupą sumaišom su
kiaušinių-grietinėlės mase. Sudedame persijotus miltus. Viską
išmaišome šluotele.
Kepimo formą išklojame kepimo
popieriumi ir supilame tešlą. Ant viršaus dedame slyvų puseles.
Nesmaigstome,kepant jos pacios apsigaubs kylančia tešla.
Kepame įkaitintoje iki 190' C
orkaitėje 45 min.
Atvėsiname ir jei norime,apibarstome
cukraus pudra. Skanaus :)
Pyrago receptą radau pas Enrika
Biskyte jos facebooke,o ji kepė pagal Beatą.
No comments:
Post a Comment