Saturday 28 March 2015

Meduolis su slyvomis

 

 Nors žiema jau pasipustė padus ir artėja pavasario šventė – Šv. Velykos, aš kepu meduolį :) Man patinka,kai mano namai prisipildo cinamono,gvazdikėlių,imbiero kvapo ir tam joks metų laikas ne kliūtis. O šis pyragas yra be galo skanus: kvapnus,saldus,minkštas, su slyvų rūgštele. Šiltam vakaro pasisėdėjimui bus pats tas :)

Pyragui imame:

120 g sviesto
120 g medaus
120 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
100 ml grietinėlės
200 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š, malto imbiero
1 v.š. cinamono
0,5 a.š maltų gvazdikėlių
10-15 slyvų
cukraus pudros apibarstymui

Gaminimo eiga:

Slyvas nuplauname,perpjauname pusiau ir išimame kauliukus.
Sviestą,medų ir cukrų dedame į nedidelį puodą ir kaitiname,kol cukrus ištirps ir gausis syrupas. Paverdame 3-4 min. Sudedame prieskonius, išmaišome ir paliekame pravėsti.
Kiaušinius išplakame su grietinėle.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais.
Atvėsusį sirupą sumaišom su kiaušinių-grietinėlės mase. Sudedame persijotus miltus. Viską išmaišome šluotele.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą. Ant viršaus dedame slyvų puseles. Nesmaigstome,kepant jos pacios apsigaubs kylančia tešla.


Kepame įkaitintoje iki 190' C orkaitėje 45 min.
Atvėsiname ir jei norime,apibarstome cukraus pudra. Skanaus :)




Pyrago receptą radau pas Enrika Biskyte jos facebooke,o ji kepė pagal Beatą.

No comments:

Post a Comment