Marinuoti
pomidorai su svogūnais
Skanesnių man dar neteko ragaut :)
Tai mano tetos Sidonos receptas. Gaminau juos gyvendama Lietuvoje,o
dabar ,nors visko čia pilna,lentynos lūžta nuo gausos prekių,bet
aš renkuosi šį,laiko patikrintą receptą :) Pomidoriukai išties
skanūs,o jau svogūnėlių traškumas....mmm...Man jie netgi labiau
patinka nei patys pomidorai :) Tikslias proporcijas turiu tik
marinatui,o daržovių dedame tiek,kiek telpa į stiklainius.
Marinatui reikia:
1 l vandens
4 v.š. acto ( 9 %)
2 v.š. cukraus
1 v. š. druskos ( rupios)
Gaminimo eiga:
Į stiklainius sluoksniais sudedame
pomidorus ir stambiom skiltelėm pjaustytus svogūnus. Galima naudoti ir didesnius pomidorus,tik tuomet reikia supjaustyti skiltelėmis. Į kiekvieną
stiklainį dar pridedame po lauro lapą,pipirų žirnelių,krapų.
Į vandenį sudedame cukrų ir
druską,kai užverda supilame actą.
Verdanciu marinatu užpilame
pomidorus.
Stiklainius pridengiame
dangteliais,statome į puodą,išklotą rankšluostuku, ir kaitiname.
0,5 l stikalinius 10 min.
nuo užvirimo, 1 ltr -15 min..
Išimame ir pilnai užsukame.
Apverčiame,užklojame ,ir leidžiame pilnai atvėsti.
P.S. Penkiems
0,5 ltr stiklainiams sunaudojau 1,5
ltr marinato.
No comments:
Post a Comment