Tuesday 21 July 2015

Marinuoti pomidorai su svogūnais



Skanesnių man dar neteko ragaut :) Tai mano tetos Sidonos receptas. Gaminau juos gyvendama Lietuvoje,o dabar ,nors visko čia pilna,lentynos lūžta nuo gausos prekių,bet aš renkuosi šį,laiko patikrintą receptą :) Pomidoriukai išties skanūs,o jau svogūnėlių traškumas....mmm...Man jie netgi labiau patinka nei patys pomidorai :) Tikslias proporcijas turiu tik marinatui,o daržovių dedame tiek,kiek telpa į stiklainius.

Marinatui reikia:

1 l vandens
4 v.š. acto ( 9 %)
2 v.š. cukraus
1 v. š. druskos ( rupios)


Gaminimo eiga:

Į stiklainius sluoksniais sudedame pomidorus ir stambiom skiltelėm pjaustytus svogūnus. Galima naudoti ir didesnius pomidorus,tik tuomet reikia supjaustyti skiltelėmis. Į kiekvieną stiklainį dar pridedame po lauro lapą,pipirų žirnelių,krapų.
Į vandenį sudedame cukrų ir druską,kai užverda supilame actą.
Verdanciu marinatu užpilame pomidorus.
Stiklainius pridengiame dangteliais,statome į puodą,išklotą rankšluostuku, ir kaitiname. 0,5 l stikalinius 10 min. nuo užvirimo, 1 ltr -15 min..
Išimame ir pilnai užsukame. Apverčiame,užklojame ,ir leidžiame pilnai atvėsti.

P.S. Penkiems 0,5 ltr stiklainiams sunaudojau 1,5 ltr marinato.







No comments:

Post a Comment