Saturday 14 March 2015

Guliašo sriuba ( guliašienė)

 

   Tiršta,kvapni,labai soti.. Pati skaniausia,kai verdama kazane ant laužo.Tuomet ji dar įgauna dūmo kvapą,įkritusio peleno skonį :) Šiuo metu neturiu sąlygų jos išsivirti ant laužo,bet puikiai tai padarau puode ant viryklės. Gaminimo laikas šios sriubytės gan ilgokas,bet jei ją virsime savaitgalį,ji puikiai atstos mums tiek pirmą,tiek ir antrą patiekalus.

O sriubytei reikės:

3 vidutinių svogūnų
2 česnako skiltelių
1 aštriojo pipiro
1 saldžiosios paprikos
500 g kiaulienos sprandinės
1 a.š. paprikos miltelių
1/2 a.š. čili miltelių
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1,5 l jautienos sultinio (būtinai,nes kitu atveju skonis visiskai pasikeis)
2 v.š. kapotų petražolių
1 a.š. raudonojo vyno acto
2 smulkiai pjaustytų pomidorų
1 v.š. pomidorų pastos
300 g bulvių
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus



Gaminimo eiga:

  Aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus,česnakus,papriką ir čili pipiriuką,kol suminkštės. Daržoves suberiame į puodą,kuriame virsime guliašienę. Kiaulieną supjaustome smulkiais gabaliukais ir apkepiname,suberiame paprikos miltelius,aitriųjų paprikų miltelius,čiobrelius irdar pakepam,kol gražiai apskrus.
  Mėsytę sudedam į puodą su daržovėm,įpilam stiklinę sultinio ir verdame tol,kol nugaruos pusė skysčio. Tada sudedam petražoles ,actą, pomidorus,pomidorų pastą,papipirinam.Supilam likusį sultinį ( turi semti mėsą ir daržoves). Patikriname ar netrūksta druskos. Verdame uždengę dangčiu ant lėtos ugnies 1,5 val.. Jei skystis labai nugaravo,įpilame vandens. Tuomet sudedame bulves,kai jos išvirs,sriuba bus paruošta. Skanaus :)



No comments:

Post a Comment