Guliašo
sriuba ( guliašienė)
Tiršta,kvapni,labai soti.. Pati
skaniausia,kai verdama kazane ant laužo.Tuomet ji dar įgauna dūmo
kvapą,įkritusio peleno skonį :) Šiuo metu neturiu sąlygų jos
išsivirti ant laužo,bet puikiai tai padarau puode ant viryklės.
Gaminimo laikas šios sriubytės gan ilgokas,bet jei ją virsime
savaitgalį,ji puikiai atstos mums tiek pirmą,tiek ir antrą
patiekalus.
O
sriubytei reikės:
3
vidutinių svogūnų
2 česnako skiltelių1 aštriojo pipiro
1 saldžiosios paprikos
500 g kiaulienos sprandinės
1 a.š. paprikos miltelių
1/2 a.š. čili miltelių
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1,5 l jautienos sultinio (būtinai,nes kitu atveju skonis visiskai pasikeis)
2 v.š. kapotų petražolių
1 a.š. raudonojo vyno acto
2 smulkiai pjaustytų pomidorų
1 v.š. pomidorų pastos
300 g bulvių
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus
Gaminimo
eiga:
Aliejuje pakepiname smulkiai
supjaustytus svogūnus,česnakus,papriką ir čili pipiriuką,kol
suminkštės. Daržoves suberiame į puodą,kuriame virsime
guliašienę. Kiaulieną supjaustome smulkiais gabaliukais ir
apkepiname,suberiame paprikos miltelius,aitriųjų paprikų
miltelius,čiobrelius irdar pakepam,kol gražiai apskrus.
Mėsytę sudedam į puodą su
daržovėm,įpilam stiklinę sultinio ir verdame tol,kol nugaruos
pusė skysčio. Tada sudedam petražoles ,actą, pomidorus,pomidorų
pastą,papipirinam.Supilam likusį sultinį ( turi semti mėsą ir
daržoves). Patikriname ar netrūksta druskos. Verdame uždengę
dangčiu ant lėtos ugnies 1,5 val.. Jei
skystis labai nugaravo,įpilame vandens. Tuomet sudedame bulves,kai
jos išvirs,sriuba bus paruošta. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment