Salotos
“Žibutės”
7-8
ridikėliai
100 g lydyto sūrio
50 g švelnaus fermentinio sūrio
svogūnų laiškų ( maždaug 1/3
gero pluošto)
1 virtas kiaušinis
200 g grietinės
1 a.š. garstyčių
2 v. š. majonezo
špinatų ( galima keisti
rūgštynėmis)
druska,pipirai jei atrodo,kad reikia.
Gaminimo
eiga: Imame
apvalią formelę (jei neturime,puikiai ją atstos nupjautas
plastmasinis butelis) ir sluoksniuojame viską tokia tvarka: tarkuoti
ridikėliai, lydytas ir fermentinis sūriai,pjaustyti svogūnų
laiškai, tarkuotas ar smulkiai kapotas kiaušinis. Visus sluoksnius
pertepame grietinės,majonezo ir garstyčių padažu,kurį papipiriname. Lengvai
suspaudome. Dedame į šaldytuvą 30
min.. Po
to,išimame iš formos (jei iš butelio,tiesiog,prakerpam jo kraštą, kad lengviau išsiimtų)
ir ant viršaus formuojam žibutės lapelius iš špinatų. Bulvių
skustuku atpjauname kelis griežinėlius ridikėlio ir sudėliojame
žiedelius. Į viduriuką iberiame kiaušinio trynio.
Šios
salotos labai puošia stalą ir yra be galo skanios.
No comments:
Post a Comment