Wednesday 4 March 2015

Kuršėnų vyniotinis



  Nesu mėgėja vyniotinių,bet šis...kažkas nepaprastai skanaus. Biskvitas purus it pūkas, perteptas saldžiai rugštelėjusiu švelniu kremu.Na toks labai labai...

Tešlai reikia:

4 kiaušinai
4 v.š. cukraus
4 v. š. miltų

Kremui:
180 g minkšto sviesto
180 g desertinės arba švelnios varškės ( tinka ir paprasta,tik tuomet reikia pertrinti per sietelį)
0,5 indelio kondensuoto pieno

Gaminimo eiga: trynius išsukam su cukrumi iki purios masės. Į juos dedame persijotus miltus ir šaukštu ( aš visuomet maišau plakimo šluotele,geriau ir lengviau) išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų. Jų paviršius turi tapti blizgus,neporėtas,apvertus indą,neturi nei slysti,nei kristi. Kai tai padarėm, per kelis kartus dedam į trynių-miltų masę,atsargiai maišom. Stengiamės nepermaišyti per daug,tešla turi gautis puri.Pilame ją į kepimo popieriumi išklota blėką ( prieš tai popierų patepam sviestu,tuomet biskvito nereiks nuo jo gramdyt). Mano blėka 32x35 cm,tai standartinė orkaitės skarda,manau,pas visus jos panašaus dydžio. . Kepam 12-15 min įkaitintoje iki 200' C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukti - jis trupės.
   Kai išimame iš orkaitės, apverčiame biskvitą ant švaraus rankšluosčio popieriumi į viršų. Nuimam popierių ir susukam biskvitč kartu su rankšluosčiu. Leidžiame atvėsti.
Kremui sviestą išsukame iki purumo,plakant palaipsniui pilam kondensuotą pieną. Po to sudedam varškę ir gerai išsukam.
   Atvėsusį biskvitą išvyniojam,tepam ant jo kremą ir vėl susukam, tik jau be rankšluosčio :)  Dedam į šaldytuvą 2 valandoms. Apibarstome cukraus pudra.
   Labai greit pagaminamas ir begalo skanus :)
Varškę naudojau štai tokią:

 

4 comments:

  1. svelni varske tai cia kreminis suris toks kaip 'Philadelphia'?

    ReplyDelete
  2. Aš dėjau ne švelnų sūrį,o švelniąją varškę. Pirkau lenkų parduotuvėje, Prie recepto įkelsiu foto,kaip atrodo. Bet dariau ir su paprasta varške,tik pertryniau ją per sietelį.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esu labai seniai dariusi su varske, tik man kazkaip skystokai idaras gavosi. nepamenu, kiek kondensuoto pieno pylesi. vis galvoju antra sansa suteikti sitam vyniotiniui ir sau paciai :)

      Delete
  3. Jis tikrai vertas antro šanso :) kremas tikrai nesigauna skystas.

    ReplyDelete