Kuršėnų
vyniotinis
Nesu
mėgėja vyniotinių,bet šis...kažkas nepaprastai skanaus.
Biskvitas purus it pūkas, perteptas saldžiai rugštelėjusiu
švelniu kremu.Na toks labai labai...
Tešlai
reikia:
4
kiaušinai
4 v.š. cukraus
4 v. š. miltų
Kremui:
180 g minkšto sviesto
180 g desertinės arba švelnios
varškės ( tinka ir paprasta,tik tuomet reikia pertrinti per
sietelį)
0,5 indelio kondensuoto pieno
Gaminimo
eiga: trynius
išsukam su cukrumi iki purios masės. Į juos dedame persijotus
miltus ir šaukštu ( aš visuomet maišau plakimo šluotele,geriau ir lengviau) išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų. Jų
paviršius turi tapti blizgus,neporėtas,apvertus indą,neturi nei
slysti,nei kristi. Kai tai padarėm, per kelis kartus dedam į
trynių-miltų masę,atsargiai maišom. Stengiamės nepermaišyti per
daug,tešla turi gautis puri.Pilame ją į kepimo popieriumi išklota
blėką ( prieš tai popierų patepam sviestu,tuomet biskvito nereiks
nuo jo gramdyt). Mano blėka 32x35
cm,tai
standartinė orkaitės skarda,manau,pas visus jos panašaus dydžio.
. Kepam 12-15 min įkaitintoje
iki 200' C orkaitėje.
Svarbu
neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukti - jis trupės.
Kai
išimame iš orkaitės, apverčiame biskvitą ant švaraus rankšluosčio popieriumi į viršų. Nuimam popierių ir susukam biskvitč kartu su rankšluosčiu. Leidžiame atvėsti.
Kremui
sviestą išsukame iki purumo,plakant palaipsniui pilam kondensuotą
pieną. Po to sudedam varškę ir gerai išsukam.
Atvėsusį
biskvitą išvyniojam,tepam ant jo kremą ir vėl susukam, tik jau be rankšluosčio :) Dedam į
šaldytuvą 2
valandoms.
Apibarstome cukraus pudra.
svelni varske tai cia kreminis suris toks kaip 'Philadelphia'?
ReplyDeleteAš dėjau ne švelnų sūrį,o švelniąją varškę. Pirkau lenkų parduotuvėje, Prie recepto įkelsiu foto,kaip atrodo. Bet dariau ir su paprasta varške,tik pertryniau ją per sietelį.
ReplyDeleteEsu labai seniai dariusi su varske, tik man kazkaip skystokai idaras gavosi. nepamenu, kiek kondensuoto pieno pylesi. vis galvoju antra sansa suteikti sitam vyniotiniui ir sau paciai :)
DeleteJis tikrai vertas antro šanso :) kremas tikrai nesigauna skystas.
ReplyDelete