Kotletai
turkiškai
Šis receptas sudomino tuo,kad pusė faršo kepinama.
Labai magėjo išbandyti. Pabandžiau ir rezultatu likau labai
patenkinta. Kotletai gavosi minkšti,sultingi,skanūs :)
O
kotletams reikia:
500 g faršo
3-4 v.š. ryžių
1 svogūnas
2 kiaušiniai (vienas į faršą, kitas kotletų apvoliojimui)
1 v.š. manų kruopų
petražolių
druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių
5-6 v.š. kukurūzų miltų (kotletų apvoliojimui)
3-4 v.š. ryžių
1 svogūnas
2 kiaušiniai (vienas į faršą, kitas kotletų apvoliojimui)
1 v.š. manų kruopų
petražolių
druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių
5-6 v.š. kukurūzų miltų (kotletų apvoliojimui)
Gaminimo
eiga:
Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname.
Ant jo dedame pusę faršo ir kepiname tol,kol išgaruoja visas
skystis. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje,ataušinti.
Dubenyje sumaišyti visus produktus: kepintą
faršą,žalią faršą,kiaušinį,manų kruopas,petražoles druską
ir pipirus. Gerai išminkyti ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš faršo formuoti kotletus,apvolioti
miltuose,kiaušinio plakinyje, vėl miltuose ir kepti ant vidutinės
ugnies. Aš kepiau uždengusi dangčiu,kad kotletų vidus greičiau
iškeptų,o kotletas nesviltų.
Valgome su mėgstamu garnyru :)
No comments:
Post a Comment