Thursday 26 March 2015

Kotletai turkiškai

 

  Šis receptas sudomino tuo,kad pusė faršo kepinama. Labai magėjo išbandyti. Pabandžiau ir rezultatu likau labai patenkinta. Kotletai gavosi minkšti,sultingi,skanūs :)

O kotletams reikia:

500 g faršo
3-4 v.š. ryžių
1 svogūnas
2 kiaušiniai (vienas į faršą, kitas kotletų apvoliojimui)
1 v.š. manų kruopų
petražolių
druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių
5-6 v.š. kukurūzų miltų (kotletų apvoliojimui)

Gaminimo eiga:

  Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname. Ant jo dedame pusę faršo ir kepiname tol,kol išgaruoja visas skystis. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje,ataušinti.
  Dubenyje sumaišyti visus produktus: kepintą faršą,žalią faršą,kiaušinį,manų kruopas,petražoles druską ir pipirus. Gerai išminkyti ir dėti į šaldytuvą valandai.
  Iš faršo formuoti kotletus,apvolioti miltuose,kiaušinio plakinyje, vėl miltuose ir kepti ant vidutinės ugnies. Aš kepiau uždengusi dangčiu,kad kotletų vidus greičiau iškeptų,o kotletas nesviltų.
Valgome su mėgstamu garnyru :)

No comments:

Post a Comment