Wednesday 25 March 2015

Pyragas su avietėmis ir migdolais

 

 Vartant knygas ar šmirinėjant interneto puslapiuose,mano akis visuomet užkliūna už aviečių . Tikriausiai, jas išduoda jų kvapas :) Tai viena skaniausių mano uogų. Štai ir šį kartą neapsirikau: pamačiau,pabandžiau ir likau be galo patenkinta. Pyragas vertas visų 10 balų. Purus,kvapnus,nepersalsus,nes saldumą kompensuoja uogų rūgštelė. Dar vienas pliusas- labai greit pagaminamas :)

Forma 26x16 cm.

Padui imame:

1 puodelis miltų
1 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
0,5 puodelio maltų migdolų
0,5 cukraus
2 kiaušiniai
125 g sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto ar pastos

Viršui:

300 g aviečių

Trupiniams:

2 v.š. rudojo cukraus
40 g šalto sviesto
0,25 puodelio miltų
0,3 puodelio migdolų plokštelių

Cukraus pudros apibarstymui


Gaminimo eiga:

  Į dubenį beriame persijotus miltus,druską,kepimo miltelius,cukrų.maltus migdolus. Supilame išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą, vanilę. Viską išmaišome,bet nepermaišome. Tešlą tolygiai paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoj formoj ( asnetiesiau popieriaus). Viršų apibarstytom avietėmis.
  Trupiniams visus produktus (išskyrus migdolų plokšteles) sutrinam pirštais,kad gautųsi trupiniai. Sudedam migdolus. Gautus trupinius paskleidžiam ant aviečių.
  Kepam įkaitintoje 180' C orkaitėje 35 min.,kol pyragas taps auksinės spalvos. Atvėsinam formoje. Apibarstom cukraus pudra.








2 comments:

  1. O sita as jau nusiziurejau irgi :) dar avieciu turiu saldiklyje. Jei ir tau patiko, reikes bandyti, kai atsilaisvinsiu ir igyvendinsiu, ka suplanavus esu

    ReplyDelete
  2. Tikrai verta bandyt, labai skanus :)

    ReplyDelete