Pyragas
su avietėmis ir migdolais
Vartant
knygas ar šmirinėjant interneto puslapiuose,mano akis visuomet
užkliūna už aviečių . Tikriausiai, jas išduoda jų kvapas :)
Tai viena skaniausių mano uogų. Štai ir šį kartą neapsirikau:
pamačiau,pabandžiau ir likau be galo patenkinta. Pyragas vertas
visų 10 balų. Purus,kvapnus,nepersalsus,nes
saldumą kompensuoja uogų rūgštelė. Dar vienas pliusas- labai
greit pagaminamas :)
Forma
26x16 cm.
Padui
imame:
1 puodelis miltų
1 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
0,5 puodelio maltų migdolų
0,5 cukraus
2 kiaušiniai
125 g sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto ar pastos
Viršui:
300 g aviečių
Trupiniams:
2 v.š. rudojo cukraus
40 g šalto sviesto
0,25 puodelio miltų
0,3 puodelio migdolų
plokštelių
Cukraus pudros apibarstymui
Gaminimo eiga:
Į dubenį beriame persijotus
miltus,druską,kepimo miltelius,cukrų.maltus migdolus. Supilame
išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą, vanilę. Viską
išmaišome,bet nepermaišome. Tešlą tolygiai paskleidžiame kepimo
popieriumi išklotoj formoj ( asnetiesiau popieriaus). Viršų apibarstytom avietėmis.
Trupiniams visus produktus (išskyrus
migdolų plokšteles) sutrinam pirštais,kad gautųsi trupiniai.
Sudedam migdolus. Gautus trupinius paskleidžiam ant aviečių.
Kepam įkaitintoje 180' C
orkaitėje 35 min.,kol
pyragas taps auksinės spalvos. Atvėsinam formoje. Apibarstom
cukraus pudra.
O sita as jau nusiziurejau irgi :) dar avieciu turiu saldiklyje. Jei ir tau patiko, reikes bandyti, kai atsilaisvinsiu ir igyvendinsiu, ka suplanavus esu
ReplyDeleteTikrai verta bandyt, labai skanus :)
ReplyDelete