Įdaryta
sprandinė
Patiko,netgi labai :) Mėsytė sultinga,minkšta. Prie
jos puikiai dera įdaras:kremzdantys riešutukai, švelnūs grybai
,feta ir saldumą duodančios vynuogės. Tie,kas galvoja,jog prie
mėsos vynuogės nedera,gali jų nedėti. Man čia jos net labai tiko
:) Kepsnys tinkantis tiek šventiniam stalui,tiek savaitgalio
pietums.
O
jam pagaminti reikės:
1,5 kg kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
10 pievagrybių
6 skiltelės česnako
sauja smulkintu (kapotų peiliu)
migdolų riešutų
gera sauja špinatų
100 g fetos
sūrio
2 v.š. rūkytos paprikos miltelių
druskos,juodųjų maltų pipirų
žolelių: čiobrelio,rozmarino
Glazūrai:
2 v.š. BBQ padažo
2 v.š. kečupo
1 v.š. skysto medaus
3 v.š. brendžio
3 skiltelės išspausto česnako
druskos
Gaminimo
eiga:
Iš sprandinės pasidarome išklotinę.
Svogūną sutarkuojame burokine tarka. Mėsą įtriname svogūno
tarkiais ir prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti,kol ruošime įdara.
Galima mėsytę pasimarinuoti ir ankščiau,bus skanesnė :)
Įkaitintoje keptuvėje apkepiname
smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną,sudedam smulkintą česnaką
ir grybus. Nemaišome. Jei maišysime,grybai tušinsis,o
nekeps.Kepame,kol nugaruos vanduo. Dedame smulkintus
riešutus,pagardinam druska,pipirais.
Mėsą pabarstome druska,pipirais ir
užtepame svogūnų-grybų-riešutų masę.
Ant viršaus išklojame
špinatų lapus.Per vidurį dedam fetos sūrį ir vynuoges.
Susukame
vyniotinį ir sutvirtiname smeigtukais.Mėsą apkepame labai gerai
įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet dedame į kepimo
skardą ( aš dėjau į skardą su grotelėmis),pabarstom žolelėm, labai gerai
uždengiame folija,viršuje subadome ir kepame 220' C 1,5
val.
Į prikaistuvį sudedame glazūrai
skirtus produktus ir paverdame 3 min.
Išimame mėsytę,aptepame glazūra
ir dar pašauname į orkaitę 10-15 min.
griliaus režimu,kad ji gražiai apskrustų.
Glazūra gaunasi saldoka. Kas
nemėgsta,medaus galima ir nedėti.Skanaus :)
No comments:
Post a Comment