Saturday 14 March 2015

Dvisluoksnis varškės apkepas

 

   Šį nuostabų apkepo receptą atradau Dalios svetainėje http://www.daliossvetaine.lt/2013/02/26/dvisluoksnis-varskes-apkepas/ prieš gerus pora metų. Nuo to laiko jį ir kepu.    Nepersaldus,purus,su švelniu kremo sluoksniu,atstojančiu padažą. Tiesa,man jis atvėsęs skanesnis,nei šiltas. O kitą dieną,man jis atstojo pyragą :) Puikiai tiko prie kavos puodelio. Man,kaip mėgstančiai varškę,jis tobukas :)

Varškės masei imame:

500 g varškės (pertrintos per sietelį)
2 kiaušiniai
1,5-2 v.š. manų kruopų
2-3 v.š. džiovintų spanguolių ar vyšnių
2-3 v.š. cukraus

Kremo sluoksniui:

200 ml grietinės (riebesnės)
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus arba 2 v.š. kondensuoto pieno

   Orkaitę įkaitiname iki 160-170' C. Kepimo indą (20x20) ištepame sviestu.
   Dubenyje sumaišome visus varškės sluoksnio produktus. Masę supilame į formą ir kepame 30 min., kol apkeps viršus,o viduriukas dar liks šiek tiek minkštas.
   Sumaišome visus kremo sluoksnio produktus ir supilame ant apkepo viršaus. Vėl dedame į orkaitę 10 min., kol kremas sustandės (gali užtrukti ir ilgiau,orientuokitės pagal savo orkaitę).
  Jei norite citrininio aromato,praėjus pusei kremo kepimo laiko,užtarkuojame citrinos žievelės.
  Išėmus iš orkaitės,peiliu apvedame apkepo kraštus ir paliekame ataušti ( 15 min.). 
 


No comments:

Post a Comment