Dvisluoksnis
varškės apkepas
Šį nuostabų apkepo receptą
atradau Dalios svetainėje
http://www.daliossvetaine.lt/2013/02/26/dvisluoksnis-varskes-apkepas/
prieš gerus pora metų. Nuo to laiko jį ir kepu.
Nepersaldus,purus,su švelniu kremo sluoksniu,atstojančiu padažą.
Tiesa,man jis atvėsęs skanesnis,nei šiltas. O kitą dieną,man jis
atstojo pyragą :) Puikiai tiko prie kavos puodelio. Man,kaip
mėgstančiai varškę,jis tobukas :)
Varškės masei imame:
500 g varškės (pertrintos per
sietelį)
2 kiaušiniai
1,5-2 v.š. manų kruopų
2-3 v.š. džiovintų spanguolių ar
vyšnių
2-3 v.š. cukraus
Kremo sluoksniui:
200 ml grietinės (riebesnės)
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus arba 2 v.š.
kondensuoto pieno
Orkaitę įkaitiname iki 160-170'
C. Kepimo indą (20x20) ištepame sviestu.
Dubenyje sumaišome visus
varškės sluoksnio produktus. Masę
supilame į formą ir kepame 30 min.,
kol apkeps viršus,o viduriukas dar liks šiek tiek minkštas.
Sumaišome visus kremo sluoksnio
produktus ir supilame ant apkepo viršaus. Vėl dedame į orkaitę 10
min., kol kremas sustandės (gali užtrukti ir
ilgiau,orientuokitės pagal savo orkaitę).
Jei norite citrininio aromato,praėjus
pusei kremo kepimo laiko,užtarkuojame citrinos žievelės.
Išėmus iš orkaitės,peiliu
apvedame apkepo kraštus ir paliekame ataušti ( 15 min.).
No comments:
Post a Comment