Pynė
su tunu
Šiam gaminiui skirčiau 10/10 balų. Ji puikiai tiks pusryčiams prie arbatos puodelio,ar pavakariams. Tikrai bus kepama dar ne kartą :)
Tešlai
imame:
500
g miltų
150
ml pieno
100
g sviesto
20
g šviežių mielių
1
v.š. cukraus
2
kiaušiniai
1
a.š. druskos
Įdarui:
300
g tuno aliejuje
130
g saulėje džiovintų pomidorų pesto
kiaušinio
baltymas
15
juodų alyvuogių
1
mėlynas svogūnas
1
v.š. citrinos sulčių
druskos,pipirų
sauja
špinatų
Viršui:
kiaušinio
trynys
2
v.š. pieno stambios jūros druskos
½
čili pipiro
Gaminimo
eiga:
Mieles
su cukrumi ištirpiname pašildytame piene.Į dubenį beriame 200
g persijotų miltų,pilame pieno-mielių mišinį
ir užmaišome tešlą. Paliekame kokiai 15 min.
šiltai,kad pakiltų.
Į pakilusią tešlą sudedame 200 g
miltų,druską, išplaktus kiaušinius ir išminkome. Sviestą
ištirpiname ir supilame ant tešlos. Minkome. Kai tešla sugeria
visą sviestą,perkeliame ją ant stalo ir baigiame minkyti vis
pridėdami likusius 100 g miltų. Tešla
neturi lipti prie rankų. Padarome kamuolėlį,dedame į dubenį ir
kildiname apie valandą.
Tuną
nusunkiame ir susmulkiname. Į jį sudedame kubeliais pjaustytą ir
pakepintą svogūną, pomidorų pesto,pjaustytas alyvuoges,citrinos
sultis.Papipirinam,padruskinam,jei reikia. Išplakam kiaušinio
baltymą iki standžių putų ir įmaišome į įdarą.
Tešlą
iškočiojame stačiakampio formos.Padaliname į dvi dalis. Ant
kiekvienos dalies klojame špinatų lapų,ant jų įdarą. Tešlos
abu kraštus sulipdome,kad įdaras gautųsi viduje. Turime dvi tešlos
„dešras“, kurias dedame į kepimo skardą ir susukame iš jų
pynę. Galiukus suspaudžame ir paslepiam po apačia.
Pynę
aptepame kiaušiniož pieno plakiniu ir pabarstome stambia jūros druska
ir smulkintu čili.
Kepame
190' C įkaitintoje orkaitėje apie 40
min. Pjaustome truputį pravėsusią.
No comments:
Post a Comment