Thursday 19 March 2015

Pynė su tunu


 Šiam gaminiui skirčiau 10/10 balų. Ji puikiai tiks pusryčiams prie arbatos puodelio,ar pavakariams. Tikrai bus kepama dar ne kartą :)


Tešlai imame:

500 g miltų
150 ml pieno
100 g sviesto
20 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. druskos


Įdarui:

300 g tuno aliejuje
130 g saulėje džiovintų pomidorų pesto
kiaušinio baltymas
15 juodų alyvuogių
1 mėlynas svogūnas
1 v.š. citrinos sulčių
druskos,pipirų
sauja špinatų


Viršui:

kiaušinio trynys
2 v.š. pieno stambios jūros druskos
½ čili pipiro


Gaminimo eiga:


  Mieles su cukrumi ištirpiname pašildytame piene.Į dubenį beriame 200 g persijotų miltų,pilame pieno-mielių mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame kokiai 15 min. šiltai,kad pakiltų.
  Į pakilusią tešlą sudedame 200 g miltų,druską, išplaktus kiaušinius ir išminkome. Sviestą ištirpiname ir supilame ant tešlos. Minkome. Kai tešla sugeria visą sviestą,perkeliame ją ant stalo ir baigiame minkyti vis pridėdami likusius 100 g miltų. Tešla neturi lipti prie rankų. Padarome kamuolėlį,dedame į dubenį ir kildiname apie valandą.
  Tuną nusunkiame ir susmulkiname. Į jį sudedame kubeliais pjaustytą ir pakepintą svogūną, pomidorų pesto,pjaustytas alyvuoges,citrinos sultis.Papipirinam,padruskinam,jei reikia. Išplakam kiaušinio baltymą iki standžių putų ir įmaišome į įdarą.
 Tešlą iškočiojame stačiakampio formos.Padaliname į dvi dalis. Ant kiekvienos dalies klojame špinatų lapų,ant jų įdarą. Tešlos abu kraštus sulipdome,kad įdaras gautųsi viduje. Turime dvi tešlos „dešras“, kurias dedame į kepimo skardą ir susukame iš jų pynę. Galiukus suspaudžame ir paslepiam po apačia.
Pynę aptepame kiaušiniož pieno plakiniu ir pabarstome stambia jūros druska ir smulkintu čili.


Kepame 190' C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pjaustome truputį pravėsusią.


No comments:

Post a Comment