Saturday 14 March 2015

Bulvių apkepas 

 

  Šis receptukas puikiai pasitarnaus žemaitiškų blynų mėgėjams :) Daugelis juos mėgsta,bet ne visiems jie susilipdo,kitiems praskysta tešla,kiti tiesiog sako,jog tai atima daug laiko. Bet sutikite su manimi, šių blynų laiks nuo lako pasiilgstame :)
  Skonis tikrai atitinka žemaitiškų blynų skonį. Galime naudoti įvairius įdarus: vištienos,kepto faršo,virtos-maltos mėsos,grybų,troškintų kopūstų ir t.t. Padažą taip pat renkamės tokį,kokį mėgstame.

Tešlai reikės:

2 kg bulvių
1 kiaušinis
2 v.š. grietinės
5 kupini v. š. miltų
druskos

Įdarui šį kartą naudojau:

2 virtus vištienos ketvirčius
150 g fermentinio sūrio

Viršui:

Gera sauja maltų džiūvėsėlių

Gaminimo eiga: 
 
  Orkaitę įkaitiname iki 200'C. Kepimo formą patepame aliejumi ( mano 30x22 cm).
  Bulves išverdame,atvėsiname ir sumalame. Galima virti su lupena,po to nulupti ir sumalti,bet man nepatinka patiekaluose lupenos skonis(išskyrus mišrainėse),taigi,aš viriau jau nuskustas.
  Į sumaltas bulves įmušame kiaušinį,dedame grietinę, miltus,padruskiname ir,gerai išminkome. Pusę masės sudedame į formą,išlyginame. Jei tešla šiek tiek limpa,tad rankas patepkite aliejumi,ar,tiesiog,sudrėkinkite vandeniu. Ant viršaus dedame įdarą. Mano šį kartą buvo virta ir pasmulkinta vištiena. Ant įdaro beriame tarkuotą sūrį ir užklojame likusia tešla. Užbarstome džiūvėsėlius. Dedame orkaiten ir kepame maždaug 40 min. arba,kol matysime,kad gražiai apskrudo.
  Padažą pasirenkame pagal savo skonį. Čia tiks grybų,spirgučių su svogūnais,sviesto-grietinės. Pastarąjį aš šį kartą ir padariau. 

 

Tikras lietuviškas patiekalas: bulvės + mėsa :) Labai skanus,sotus.



No comments:

Post a Comment