Bulvių
apkepas
Šis receptukas puikiai pasitarnaus
žemaitiškų blynų mėgėjams :) Daugelis juos mėgsta,bet ne
visiems jie susilipdo,kitiems praskysta tešla,kiti tiesiog sako,jog
tai atima daug laiko. Bet sutikite su manimi, šių blynų laiks nuo
lako pasiilgstame :)
Skonis tikrai atitinka žemaitiškų
blynų skonį. Galime naudoti įvairius įdarus: vištienos,kepto
faršo,virtos-maltos mėsos,grybų,troškintų kopūstų ir t.t.
Padažą taip pat renkamės tokį,kokį mėgstame.
Tešlai
reikės:
2 kg bulvių
1 kiaušinis
2 v.š. grietinės
5 kupini v. š. miltų
druskos
Įdarui
šį kartą naudojau:
2 virtus vištienos ketvirčius
150 g fermentinio sūrio
Viršui:
Gera sauja maltų džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 200'C. Kepimo
formą patepame aliejumi ( mano 30x22 cm).
Bulves išverdame,atvėsiname ir
sumalame. Galima virti su lupena,po to nulupti ir sumalti,bet man
nepatinka patiekaluose lupenos skonis(išskyrus mišrainėse),taigi,aš
viriau jau nuskustas.
Į sumaltas bulves įmušame kiaušinį,dedame
grietinę, miltus,padruskiname ir,gerai išminkome. Pusę masės
sudedame į formą,išlyginame. Jei tešla šiek tiek limpa,tad rankas
patepkite aliejumi,ar,tiesiog,sudrėkinkite vandeniu. Ant viršaus
dedame įdarą. Mano šį kartą buvo virta ir pasmulkinta vištiena.
Ant įdaro beriame tarkuotą sūrį ir užklojame likusia tešla.
Užbarstome džiūvėsėlius. Dedame orkaiten ir kepame maždaug 40
min. arba,kol matysime,kad gražiai apskrudo.
Padažą pasirenkame pagal savo
skonį. Čia tiks grybų,spirgučių su svogūnais,sviesto-grietinės.
Pastarąjį aš šį kartą ir padariau.
Tikras lietuviškas patiekalas:
bulvės + mėsa :) Labai skanus,sotus.
No comments:
Post a Comment