Monte
Kristo sumuštinis
Genialumas slypi paprastume :) Tokiais žodžiais
galėčiau apibūdinti šį sumuštinį. Nesunkiai pagaminamas,su
minimaliu kiekiu produktų,o skonis...mmm...mano skonio
receptoriams-tobula :) Ačių Ernestai,kad pasidalino šiuo receptu
http://www.bakingsecrets.lt/2015/03/monte-kristo-sumustinis-monte-cristo.html
.
O
dviems trigubiems sumuštiniams imame:
6 riekeles baltos sumuštinių duonos
4 riekelės virto kumpio
4 riekelės fermentinio sūrio ( aš
dėjau tarkuotą,geriau sukimba sumuštinis)
1 v. š. majonezo
1 a. š. garstyčių ( dėjau truputį daugiau)
3 kiaušiniai
originaliam recepte reikia 60
ml pieno, aš jo dėjau 2 v. šaukštus
druskos pagal skonį
1 v. š. aliejaus
2 v. š. sviesto
Gaminimo
eiga:
1.
Kiaušinius išplakame su pienu ir žiupsneliu druskos. Majonezą sumaišome su
garstyčiomis.
2.Imame 3 riekeles
duonos. Kiekvieną jų patepame majonezo-garstyčių mišiniu.
3.Ant vienos riekelės dedame
sūrio,tuomet kumpio ir vėl sūrio. Užklojame kita duonos riekele,
ant kurios dedame kumpį ir vėl sūrį. Užvožiame trečia riekele.
Sumuštinį lengvai paspaudžiame.
4.Keptuvėje, ant vidutinės kaitros,
įkaitiname aliejų ir sviestą. Sumuštinį mirkome į kiaušinių
plakinį. Mirkome iš abiejų pusių,šonus,kad gerai prisigertų .
Tuomet dedame kepti.
Aš kepiau sumažinusi kaitrą ir
uždengusi dangtį (taip greičiau perkaista sumuštinis ir išsilydo
sūris). Kepame po 3-4 min. iš abiejų
pusių.
Skanių ir sočių pusryčių :)
Va kaip smagu matyti tokį gražų ir skanų rezultatą! Super :)
ReplyDeleteAčiū :)
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete