Thursday 26 March 2015

Desertas „Magnolija“



  Šio deserto idėja gimė ekspromtu. Šaldytuve tyliai lindėjo mascarponės indelis ir 2 drakono vaisiai,kurie laukė savo eilės būti suvalgyti :) Nuo vakar liko šokoladinio pyrago http://meduoliouzrasai.blogspot.co.uk/2015/03/pyragasjuodasis-princas-vakare-susisuki.html#more. O už lango pavasaris,žydi magnolijos...

Dviems taurėms ėmiau:

Šokoladinio biskvito
Drakono vaisiaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
1 a.š. vanilės pastos
250 g mascarponės

Gaminimo eiga:

  Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki purumo.Sudedam vanilės pastą ir mascarponės sūrį. Išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir šluotele įmaišome į trynių-sūrio masę.
Sluoksniuojam desertą: smulkintas biskvitas,kremas,vaisiai,biskvitas,kremas. Dedam į šaldytuvą,kad šiek tiek sustingtų.

P.S. Tiems,kas bijo žalių kiaušinių. Ne toks tas velnias baisus,kokį jį piešia :) Kiaušinių vidus yra sterilus. Salmonelių bacilų gali būti tik ant lukšto. Todėl papraščiausiai kiaušinius reikia gerai nuplauti karštoku vandeniu. Galima nuplauti ir sodos tirpalu. 

 


No comments:

Post a Comment