Desertas
„Magnolija“
Šio deserto idėja gimė ekspromtu. Šaldytuve tyliai
lindėjo mascarponės indelis ir 2 drakono
vaisiai,kurie laukė savo eilės būti suvalgyti :) Nuo vakar liko
šokoladinio pyrago http://meduoliouzrasai.blogspot.co.uk/2015/03/pyragasjuodasis-princas-vakare-susisuki.html#more. O už lango pavasaris,žydi magnolijos...
Dviems taurėms ėmiau:
Šokoladinio biskvito
Drakono vaisiaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
1 a.š. vanilės pastos
250 g mascarponės
Gaminimo eiga:
Kiaušinių trynius išplakame su
cukrumi iki purumo.Sudedam vanilės pastą ir mascarponės sūrį.
Išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir
šluotele įmaišome į trynių-sūrio masę.
Sluoksniuojam desertą: smulkintas
biskvitas,kremas,vaisiai,biskvitas,kremas. Dedam į šaldytuvą,kad
šiek tiek sustingtų.
P.S. Tiems,kas bijo žalių
kiaušinių. Ne toks tas velnias baisus,kokį jį piešia :)
Kiaušinių vidus yra sterilus. Salmonelių bacilų gali būti tik
ant lukšto. Todėl papraščiausiai kiaušinius reikia gerai
nuplauti karštoku vandeniu. Galima nuplauti ir sodos tirpalu.
No comments:
Post a Comment