Saturday 14 March 2015


Pistacijų-braškių tarta



   Kai ją gaminau,galvojau,kad bus skani,bet kad tokia skani...:) Švelnus pistacijų padas,šviežių uogų rūgštelė puikiai dera su kremu,kurį net sunku apibūdinti. Jis-šilkinis...labai labai skanu :)

 

 Naudojau 23 cm tartos formą.

Reikės:

300 g gliaudytų pistacijų ( smulkintų blenderyje)
30 g cukraus
50 g sviesto

Kremui:

indelis kondensuoto pieno
120 ml grietinėlės
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
½ a.š. vanilės pastos ar ekstrakto

Viršui:

šviežių braškių
½ pakelio braškių žele

Gaminimo eiga:

   Įkaitinam orkaitę iki 180' C .
  Maltas pistacijas išminkome su cukrumi ir kambario temperatūros sviestu ir dedam į šaldytuvą 20 minučių.
  Visus kremui skirtus produktus išplakame kartu.
  Išimame riešutų masę iš šaldytuvo ir pirštais spaudinėdami išklojam formos dugną ir šonus. Jei limpa prie rankų,suvilgom jas vandeniu. Subadom šakute ir šaunam orkaitėn 15 min. Ištraukiame ir leidžiame pravėsti apie 10min. Kai pravėsta,ant viršaus supilam kremo masę. Grąžiname tartą į orkaitę 35 min.,arba,kol kremas apstings,bet neapskrus. Paliekame atvėsti. Braškes pjaustome kaip mums patinka ir sudedame ant tartos viršaus.
  Pagaminame žele ( aš dariau truputį stangresnę,pyliau mažiau vandens,nei nurodyta) ir užpilame ant braškių.Dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus :) 

 

Šaltinis: bayaderka.blogspot

No comments:

Post a Comment