Wednesday 15 July 2015

Pyragas „Apverstukas“





Pyragas puikiausiai tinkantis sočiai vakarienei. Sakyčiau karališkai vakarienei,nes kepinys tikrai laaabai skanus :) Valgėmė su mėgstamom salotom.

Aš naudojau 23 cm tortinę formą atsegamais kraštais.

Reikia:

Tešlai:

3 kiaušiniai
1 st. kefyro (mano puodelis 234 ml)
1,5 st. miltų ( naudojau 200 g)
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sodos,nugesintos actu

Įdarui:

300 g konservuotų pievagrybių ( tiktų ir kiti grybai)
300 g tarkuoto sūrio
1 st. virtų ryžių
300 g faršo,sukepinto su svogūnu ( aš ėmiau 500 g)
300 g šparaginių pupelių ( apvirtų pasūdytame vandenyje) galima naudoti šaldytas

Gaminimo eiga:

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame grybus,ant jų tarkuotą sūrį. Apspaudome viską. Beriame ryžius ir išlyginame. Dedame sukepintą su svogūnu,pipirais,trupučiu druskos faršą. Ant faršo-pupeles.
Iš tešlai skirtų produktų sumaišome tešlą. Ji gaunasi tokia kaip blynams. Užpilame ja visą įdarą.
Kepame 180' C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Išėmę,paliekame atvėsti 35-50 min. Tuomet nuimame kraštus,uždedame lėkštę ir apverčiame. Nuimame kepimo popierių. Valgome su mėgstamomis salotomis :) 

 






No comments:

Post a Comment