Pyragas
„Apverstukas“
Pyragas puikiausiai tinkantis sočiai vakarienei.
Sakyčiau karališkai vakarienei,nes kepinys tikrai laaabai skanus :)
Valgėmė su mėgstamom salotom.
Aš naudojau 23 cm tortinę
formą atsegamais kraštais.
Reikia:
Tešlai:
3 kiaušiniai
1 st. kefyro (mano puodelis 234 ml)
1,5 st. miltų ( naudojau 200 g)
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sodos,nugesintos actu
Įdarui:
300 g konservuotų pievagrybių (
tiktų ir kiti grybai)
300 g tarkuoto sūrio
1 st. virtų ryžių
300 g faršo,sukepinto su svogūnu (
aš ėmiau 500 g)
300 g šparaginių pupelių ( apvirtų
pasūdytame vandenyje) galima naudoti šaldytas
Gaminimo eiga:
Kepimo formą išklojame kepimo
popieriumi. Sudedame grybus,ant jų tarkuotą sūrį. Apspaudome
viską. Beriame ryžius ir išlyginame. Dedame sukepintą su
svogūnu,pipirais,trupučiu druskos faršą. Ant faršo-pupeles.
Iš tešlai skirtų produktų
sumaišome tešlą. Ji gaunasi tokia kaip blynams. Užpilame ja visą
įdarą.
Kepame 180' C
įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Išėmę,paliekame atvėsti 35-50
min. Tuomet nuimame kraštus,uždedame lėkštę ir
apverčiame. Nuimame kepimo popierių. Valgome su mėgstamomis
salotomis :)
No comments:
Post a Comment