Vištiena žemės riešutų sviesto marinate
Šis
marinatas suteikia vištienai ne tik gerą skonį,bet ir aromatą.
Mėsytė tampa švelni,minkšta ir laaabai skani. Taip pamarinuotą
vištieną galima kepti lauke ant grilio,orkaitėje. Kadangi man
reikėjo užkandėlių,aš pasirinkau vėrinukų variantą.
Mums reikės:
2
v.š.
žemės riešutų sviesto
2-3
skiltelių
česnako
4-6
v.š.
citrinos sulčių
½
stiklinės
sojos padažo
1
v.š.
čili padažo
1
a.š.
tarkuoto imbiero
1
v.š.
rudojo cukraus
1
v.š.
kario miltelių
6
vištienos
krūtinėlių puselės (dariau ir iš kumpelių)
Gaminimo
eiga:
Visus
produktus sumaišome. Vištieną supjaustome norimo dydžio
gabalėliais (aš pjausčiau nedideliais kubeliais) merkiame į
marinatą ir 2
val.
dedame į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai. Tuomet mėsytę veriame
ant pagaliukų,dedame į skardą su grotelėmis ir kepame orkaitėje karštai grilio režimu iš
abiejų pusių. Jei mėsytę kepsime orkaitėje,pagaliukus prieš tai
pamirkome vandenyje,tuomet jie nedegs kepant. Aš šį kartą vėriau
ant mažų pagaliukų ir kepiau keptuvėje.
No comments:
Post a Comment