Sunday 12 April 2015

Vištiena žemės riešutų sviesto marinate

 



 Šis marinatas suteikia vištienai ne tik gerą skonį,bet ir aromatą. Mėsytė tampa švelni,minkšta ir laaabai skani. Taip pamarinuotą vištieną galima kepti lauke ant grilio,orkaitėje. Kadangi man reikėjo užkandėlių,aš pasirinkau vėrinukų variantą.


Mums reikės:

2 v.š. žemės riešutų sviesto
2-3 skiltelių česnako
4-6 v.š. citrinos sulčių
½ stiklinės sojos padažo
1 v.š. čili padažo
1 a.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. kario miltelių
6 vištienos krūtinėlių puselės (dariau ir iš kumpelių)

Gaminimo eiga:

 Visus produktus sumaišome. Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais (aš pjausčiau nedideliais kubeliais)  merkiame į marinatą ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Geriausiai nakčiai. Tuomet mėsytę veriame ant pagaliukų,dedame į skardą su grotelėmis ir kepame orkaitėje karštai grilio režimu iš abiejų pusių. Jei mėsytę kepsime orkaitėje,pagaliukus prieš tai pamirkome vandenyje,tuomet jie nedegs kepant. Aš šį kartą vėriau ant mažų pagaliukų ir kepiau keptuvėje.




No comments:

Post a Comment