Šokoladinis-karamelinis
tortas
Visų
išgirtas ir pamėgtas :) Bus kepamas dar ne kartą.
Forma 18 cmskersmens
Biskvitui:
125
g kambario temperatųros sviesto
220 g cukraus
2 didelių kambario temperatūros
kiaušinių
200 g miltų
40 g kakavos
1 ¼ a.6. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 v.š. espresso kavos
175 ml pieno
Kepami du biskvitai, o po to perpjaunami per pus ir
gauname 4.
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais,druska,kakava ir persijojame.
Pieną sumaišome su kava.
Sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo ir mušame po
vieną kiaušinius,po kiekvieno gerai išplakant ( minutės
taisyklė).
Į sviesto masę pilame miltus ir gerai viską
sujungiame rankine šluotele.Įpilame šiek tiek pieno
mišinio,išsukame. Vėl pilame ir sukame,ir taip, kol supilsime visą
pieną.
Kepimo formą išklojame
kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame 170'
C temperatūroje 30-40 min.Tikriname
pagaliuku.Kai biskvitai gerai ataušta,perpjauname juos pusiau.
Kavos sirupui:
150 ml stiprios kavos (espresso)
75 g cukraus
2 v.š. romo ( nebūtinai)
Kavą sumaišom su cukrumi ir verdame
tol,kol liks tik pusė. Į atvėsintą supilame romą.
Kremui:
300 g virto kondensuoto pieno
500 g mascarponės
2 v.š. romo ( nebūtinai)
Visus produktus gerai išsukti.
Renkame tortą:
Dedamevieną biskvitą,aptepame kavos
sirupu ir ant viršaus klojame kremą. Dedam antrą biskvitą,vėl
sirupas ir kremas. Taip tepam,kol sutepsim visus. Viršutinį
biskvitą aptepame tik kremu.Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Puošiame pagal skonį ir fantaziją :)
No comments:
Post a Comment