Saturday 25 April 2015

Lašišos guliašas

 

Mėgstantiems žuvį,šis patiekalas turėtų patikti. Nors rodos nieko ypatingo,bet labai skanu. Be to greitai pagaminamas.

Reikia:

800 g lašišos filė
kelios skiltelės česnako
2 v.š. medaus
5 v.š. krakmolo
druska,pipirai,sojos padažas
2 svogūnai
šaukštas sviesto
truputis aliejaus
100 ml grietinėlės
citrina

Gaminimo eiga:

  Lašišą supjaustome kvadratėliais ( maždaug 1 cm dydžio),apšlakstome pusės citrinos sultimis,padruskinam ( negausiai), papipirinam,įspaudžiam česnaką ir sudedam ištirpintą medų. Išmaišom ir dedam į šaldytuvą marinuotis kekioms valandoms. Taip žuvį galima pasiruošti iš vakaro. Aš laiko neturėjau,todėl šį kartą mano lašiša marinavosi 15 min., bet gavosi vis tiek labai skani :)
  Į keptuvę įpilame truputį aliejaus,sudedame sviestą ir pakepiname pusžiedžiais pjaustytus svogūnus iki auksinės spalvos. Į maišelį suberiame krakmolą ir nusausintą žuvį.Gerai supurtome,kad visi gabaliukai apsiveltų krakmolu.Tokią lašišą dedame į keptuvę ant svogūnų. Kepame 5-6 min. vis atsargiai pamaišant. Apšlakstom likusios pusės citrinos sultimis ir užpilame sojos padažo ( pagal skonį).Supilame grietinėlę ir dar pakaitiname apie minutę. Tiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus :)

Šaltinis: šio patiekalo receptas yra daugelyje tinklalapių ( Aguonėlės,Širšių lizdo,Ilonos). Aš pateikiau man skaniausią variantą.

No comments:

Post a Comment