Lašišos
guliašas
Mėgstantiems
žuvį,šis patiekalas turėtų patikti. Nors rodos nieko
ypatingo,bet labai skanu. Be to greitai pagaminamas.
Reikia:
800
g lašišos filė
kelios
skiltelės česnako
2 v.š. medaus
5 v.š. krakmolo
druska,pipirai,sojos padažas
2 svogūnai
šaukštas sviesto
truputis aliejaus
100 ml grietinėlės
citrina
Gaminimo eiga:
Lašišą supjaustome
kvadratėliais ( maždaug 1 cm dydžio),apšlakstome pusės citrinos sultimis,padruskinam (
negausiai), papipirinam,įspaudžiam česnaką ir sudedam ištirpintą
medų. Išmaišom ir dedam į šaldytuvą marinuotis kekioms valandoms. Taip žuvį
galima pasiruošti iš vakaro. Aš laiko neturėjau,todėl šį kartą
mano lašiša marinavosi 15 min., bet
gavosi vis tiek labai skani :)
Į keptuvę įpilame truputį
aliejaus,sudedame sviestą ir pakepiname pusžiedžiais pjaustytus
svogūnus iki auksinės spalvos. Į maišelį suberiame krakmolą ir
nusausintą žuvį.Gerai supurtome,kad visi gabaliukai apsiveltų
krakmolu.Tokią lašišą dedame į keptuvę ant svogūnų. Kepame
5-6 min. vis atsargiai pamaišant.
Apšlakstom likusios pusės citrinos sultimis ir užpilame sojos padažo (
pagal skonį).Supilame grietinėlę ir dar pakaitiname apie minutę.
Tiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus :)
Šaltinis: šio patiekalo receptas yra daugelyje tinklalapių ( Aguonėlės,Širšių lizdo,Ilonos). Aš pateikiau man skaniausią variantą.
No comments:
Post a Comment