Aprengti
šonkaulukai
Šis receptas
labai senas. Jam autoriaus kaip ir nėra,kadangi gaspadinės jį
gamindavo per vestuves,krikštynas,didžiąsias šventes. Tuo metu
tai būdavo kažkas tokio...nepaprasto :) Dar esu girdėjusi (
Jurbarko rajone) šį patiekalą vadinant varlių šlaunelėmis.
Nežinau iš kur kilo šis pavadinimas,bet man jis neprilipo :D Aš
vien tik įsivazduoju tokio dydžio varlę mutantę ir mane šiurpas
nupurto :D Na bet sugrįžkim prie patiekalo,kurį pakrikštijau „
aprengti šonkauliukai“. Labai skanu,tikrai... labai,labai...Ne veltui
mes jo taip laukdavom :)
Mums reikės:
Ilgesnių
šonkauliukų
Sprandinės
gabaliukų tiek,kiek turėsime šonkauliukų
Mėgstamų
prieskonių
Česnako
Druskos,pipirų
Kiaušinio
Džiūvėsėlių
Morkos
Poros lauro lapų
Poros šaukštų
grietinės
Gaminimo eiga:
Sunkiausias
darbas nuo šunkauliukų atstumti mėsytę. Tai darome peilio
pagalba. Įpjauname plėvelę ant šonkauliuko ir pamažu peiliu
skutame mėsytę žemyn.Tai turi atrodyti maždaug taip:
Kai visi
šonkauliukai paruošti,juos padruskinam,papipirinam ir užspaudžiam
gausiai česnako. Viską pagniaužom ranka,kad prieskoniai gerai
pasiskirstytų. Sprandinės mėsytę išmušame ir
paprieskoniuojame.Ant sprandinės „kailinukų“ dedame šonkauliuką
( mėsytė ant sprandinės) irformuojame kulšelę. Sutvirtiname
mediniu pagaliuku.
Kulšeles mirkom
kiaušinio plakinyje,voliojam džiūvėsėliuose ir apkepam iš
abiejų pusių. Sudedam į puodą. Pridedam pjaustytą morką,lauro
lapelius,druskos,pipirų,užpilame vandenuku ( ar sultiniu) ir
troškiname apie valandą,kol mėsytė taps minkšta. Tuomet uždedame
grietinės ir dar pora minučių paverdam.
Skanu su bulvių
koše ir salotom :)
No comments:
Post a Comment