Wednesday 1 April 2015

Aprengti šonkaulukai

 

  Šis receptas labai senas. Jam autoriaus kaip ir nėra,kadangi gaspadinės jį gamindavo per vestuves,krikštynas,didžiąsias šventes. Tuo metu tai būdavo kažkas tokio...nepaprasto :) Dar esu girdėjusi ( Jurbarko rajone) šį patiekalą vadinant varlių šlaunelėmis. Nežinau iš kur kilo šis pavadinimas,bet man jis neprilipo :D Aš vien tik įsivazduoju tokio dydžio varlę mutantę ir mane šiurpas nupurto :D Na bet sugrįžkim prie patiekalo,kurį pakrikštijau „ aprengti šonkauliukai“. Labai skanu,tikrai... labai,labai...Ne veltui mes jo taip laukdavom :)

Mums reikės:

Ilgesnių šonkauliukų
Sprandinės gabaliukų tiek,kiek turėsime šonkauliukų
Mėgstamų prieskonių
Česnako
Druskos,pipirų
Kiaušinio
Džiūvėsėlių
Morkos
Poros lauro lapų
Poros šaukštų grietinės

Gaminimo eiga:

  Sunkiausias darbas nuo šunkauliukų atstumti mėsytę. Tai darome peilio pagalba. Įpjauname plėvelę ant šonkauliuko ir pamažu peiliu skutame mėsytę žemyn.Tai turi atrodyti maždaug taip:


  Kai visi šonkauliukai paruošti,juos padruskinam,papipirinam ir užspaudžiam gausiai česnako. Viską pagniaužom ranka,kad prieskoniai gerai pasiskirstytų. Sprandinės mėsytę išmušame ir paprieskoniuojame.Ant sprandinės „kailinukų“ dedame šonkauliuką ( mėsytė ant sprandinės) irformuojame kulšelę. Sutvirtiname mediniu pagaliuku.


  Kulšeles mirkom kiaušinio plakinyje,voliojam džiūvėsėliuose ir apkepam iš abiejų pusių. Sudedam į puodą. Pridedam pjaustytą morką,lauro lapelius,druskos,pipirų,užpilame vandenuku ( ar sultiniu) ir troškiname apie valandą,kol mėsytė taps minkšta. Tuomet uždedame grietinės ir dar pora minučių paverdam.
Skanu su bulvių koše ir salotom :)

No comments:

Post a Comment