Varškėtis
su obuoliais
Nieko nėra geriau už šeštadienio
vakarą – vakarą su puikiu pyrago gabalėliu :)
Gavau dovanų Darbštuolės
žurnaliuką „ Varškės pyragai“,oi kaip aš juo apsidžiaugiau
:) Vakar visą vakarą varčiau negalėdama išsirinkti,kurį pirmą
kepti. Bandyti ir nebandyti pyragai mirgėjo prieš akis,bet vis
dėlto apsistojau ties šiuo. Ir tikrai neapsirikau-laaaabai skanus
:) Varškė-vienas iš mano mėgstamų produktų,obuoliai taip pat,o
du viename-šventė mano gomuriui :) Be to,labai patiko pats pyrago
padas. Iškepęs jis tapo karameliniu. Tobulas pyragas,ramiam ir
gražiam vakarui :)
Pagrindui:
125 g miltų
125 g cukraus
100 g lazdyno riešutų ( smulkintų
blenderiu)
100 g sviesto
vanilės
žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 obuoliai ( geriau minkštesni)
300 g riebios kreminės varškės
100 g grietinėlės sūrio ( dėjau
Philadelphia)
2 kiaušiniai
¼ puodelio cukraus
vanilės
1 v.š. rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą sutriname su
miltais,riešutais, cukrumi,druska ir vanile, kol susidarys
trupiniai. Sūrį sumaišome su varške,kiaušiniais,cukrumi ir
vanile.Obuolius nulupame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis.
Į kepimo formą ( naudojau 20
cm skersmens, atsegamą ) žeriame 2/3 trupinių,
ant viršaus sukrečiame varškės masę,o ant jo – obuolių
skilteles. Jas apibarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pyrago viršų
padengiame likusiais trupiniais.
Kepame 180' C
įkaitintoje orkaitėje 40-50 min, kol
varškėčio paviršius dailiai paruduos ir apskrus. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment