Saturday 18 April 2015

Varškėtis su obuoliais

 

  Nieko nėra geriau už šeštadienio vakarą – vakarą su puikiu pyrago gabalėliu :)
  Gavau dovanų Darbštuolės žurnaliuką „ Varškės pyragai“,oi kaip aš juo apsidžiaugiau :) Vakar visą vakarą varčiau negalėdama išsirinkti,kurį pirmą kepti. Bandyti ir nebandyti pyragai mirgėjo prieš akis,bet vis dėlto apsistojau ties šiuo. Ir tikrai neapsirikau-laaaabai skanus :) Varškė-vienas iš mano mėgstamų produktų,obuoliai taip pat,o du viename-šventė mano gomuriui :) Be to,labai patiko pats pyrago padas. Iškepęs jis tapo karameliniu. Tobulas pyragas,ramiam ir gražiam vakarui :)

Pagrindui:

125 g miltų
125 g cukraus
100 g lazdyno riešutų ( smulkintų blenderiu)
100 g sviesto
vanilės
žiupsnelis druskos

Įdarui:

3 obuoliai ( geriau minkštesni)
300 g riebios kreminės varškės
100 g grietinėlės sūrio ( dėjau Philadelphia)
2 kiaušiniai
¼ puodelio cukraus
vanilės
1 v.š. rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo eiga:

  Minkštą sviestą sutriname su miltais,riešutais, cukrumi,druska ir vanile, kol susidarys trupiniai. Sūrį sumaišome su varške,kiaušiniais,cukrumi ir vanile.Obuolius nulupame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis.
  Į kepimo formą ( naudojau 20 cm skersmens, atsegamą ) žeriame 2/3 trupinių, ant viršaus sukrečiame varškės masę,o ant jo – obuolių skilteles. Jas apibarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pyrago viršų padengiame likusiais trupiniais.
Kepame 180' C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min, kol varškėčio paviršius dailiai paruduos ir apskrus. Skanaus :) 

 

No comments:

Post a Comment