Antis
farširuota kopūstais
Klasika
:) Antis,kopūstai,džiovintos slyvos- puikus derinys. Toks
patiekalas papuoš tiek šventinį stalą,tiek savaitgalio pietus.
Šios antytės pakaks 4 valgytojams.
Imame:
Antis
( mano svėrė 2,100
kg)
druska,pipirai
Švieži
kopūstai 600 g
Rauginti
kopūstai 600 g
svogūnas
10 džiovintų slyvų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia iš anties išimame
krūtinėlę,kurią panaudosime kitam patiekalui. Krūtinėlė kepa
po 5-6 min. iš abiejų pusių,o šlaunelėms
reikia 3 val. Taigi,išimame
krūtinėlę.Žirklėmis atkerpame šonkaulius ir atsagiai peilio
pagalba atskiriame odelę nuo mėsos. Išimame krūtinėlę.Nuvalome visus nereikalingus riebalus.
Antį įtriname druska ir pipirais.
Paliekame marinuotis ( palikau nakčiai).
Ruošiame įdarą.Šviežius kopūstus
smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Užpilame
vandens ir troškiname,kol suminkštės. Sudedame nuplautus raugintus
kopūstus. Pakepiname viską kartu. Pridedame atskirai pakepintą
svogūną. Galima pridėti šauktą pomidorų padažo.Aš pridėjau šaukštą Piri-piri padažo,nes mėgstam aštriau.
Kepinam ir ragaujam,kad gautūsi saldžiarūgščiai. Jei trūksta
pridedame cukraus,druskos ar pipirų. Baigiantis trokintis, sudedam
slyvas. Jei slyvos kietos,reikia jas prieš tai užmerkti,kad
suminkštėtų. Gautą įdarą gerai atvėsinam. Jei antį farširuosim
karštais kopūstais,odelė 100 % sutruks.
Anties kaklo angą užsiuvame ar
užsmaigstome mediniais pagaliukais. Tuomet pridedame įdaro (
nepersistengiam,nes antis susprogs), užsiuvame angą ir antytę
įsukame į kepimo popierių taip,kad odelė neliestų jo,nes kepant
prilips. Užlankstom,įpakuojam ir kepam 200' C
įkaitintoj orkaitėj 2,5 val. Po to
popierių atlankstom,nupilam susikaupusius
riebaliukus ir dar duodam antytei pakepti 15-20 min.
Tiekiam su virtomis bulvėmis. Skanaus :)
Maniškė sutrūko,nes perpildžiau įdaru, laaabai jau jis skanus :) Bet ,manau,trūkis vaizdo negadina :)
No comments:
Post a Comment