Saturday 25 April 2015

Biskvitinis rabarbarų pyragas

 

Šis pyragiukas-mano favoritas :) O kadangi tuoj prasidės rabarbarai,siūlau išbandyti,tikrai nepasigailėsit. Nesudėtingas,vos keli produktai,bet skonis...mmm... su pienu...pasaka :)

Imame:

6 kiaušinius
1,5 puodelio cukraus
vanilės
2 a.š. kepimo miltelių
apie 800 g rabarbarų
2 puodeliai miltų
žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi,druska ir vanile. Nepatingėkim paplakti ilgiau :) Palaipsniui sudedam persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome rankine šluotele.

Kepimo formą ( 23x32) išklojam kepimo popieriumi ir supilame pusę tešlos. Paskleidžiame smulkiai pjaustytus rabarbarus ir užpilame likusia tešla.
Dedame į 180' C įkaitintą orkaitę ir kepame 30-40 min. Tikriname pagaliuku.

P.S. Kepdama tokius pyragus,niekada netiesiu kepimo popieriaus,tiesiog,formą paskalauju ŠALTU vandeniu. Iššluostyti nereikia,tik išlieti vandenį ir pilti tešlą. Niekada neprilimpa :)



Šaltinis: šį receptą ėmiau iš menas-virtuvėje.lt blogo

No comments:

Post a Comment