Pūsti
blynai su kefyru
Labai
skanūs,minkštučiai.Jų neįmanoma atsivalgyti :) Man jie buvo
skanūs ir šalti,priminė keksq.
Mums reikės:
1 puodelio
miltų
1 a.š.
kepimo miltelių
½ a.š.
sodos
iupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 puodelis
kefyro
2 v.š.
tirpinto sviesto
2 v.š.
cukraus
1 a.š.
vanilės ekstrakto
Gaminimo
eiga:
Kiaušinį,cukrų,kefyrą,tirpintą
sviestą,vanilės ekstraktą išplakame iki vientisos masės.Sumaišome
visus sausus produktus (miltus persijojame). Plakinį supilame į
sausus produktus ir apjungiame. Maišome tik tiek,kad neliktų sausų
produktų,bet nepermaišome. Tešla dar turi būti gumuliuota. Jei
išmaišysime iki galo,blynai nebus purūs. Taps plokščiais ir
guminiais.
Užmaišytai
tešlai eidžiame pastovėti 20
min.
Blynus
kepame ant vidutinės ugnies ir tik su trupučiu aliejaus. Jei pilsime
daugiau,blynai prisigers,taps riebūs. Tešlos nemaišome,kabiname
šaukštu iš eilės.
Į
šiuos blynus galima įpjaustyti bananą,pridėti obuolio ar uogų.
Aš
valgiau su braškių uogiene ir šviežiom braškėm.
Skanaus
:)
No comments:
Post a Comment