Wednesday 1 April 2015

Pūsti blynai su kefyru

 

Labai skanūs,minkštučiai.Jų neįmanoma atsivalgyti :) Man jie buvo skanūs ir šalti,priminė keksq.

Mums reikės:

1 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
iupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 puodelis kefyro
2 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

  Kiaušinį,cukrų,kefyrą,tirpintą sviestą,vanilės ekstraktą išplakame iki vientisos masės.Sumaišome visus sausus produktus (miltus persijojame). Plakinį supilame į sausus produktus ir apjungiame. Maišome tik tiek,kad neliktų sausų produktų,bet nepermaišome. Tešla dar turi būti gumuliuota. Jei išmaišysime iki galo,blynai nebus purūs. Taps plokščiais ir guminiais.
  Užmaišytai tešlai eidžiame pastovėti 20 min.
  Blynus kepame ant vidutinės ugnies ir tik su trupučiu aliejaus. Jei pilsime daugiau,blynai prisigers,taps riebūs. Tešlos nemaišome,kabiname šaukštu iš eilės.
  Į šiuos blynus galima įpjaustyti bananą,pridėti obuolio ar uogų.
  Aš valgiau su braškių uogiene ir šviežiom braškėm.
  Skanaus :) 




No comments:

Post a Comment