Tiramisu su baltuoju šokoladu ir uogomis
Šį
nuostabų desertą gaminau prieš pat Šv.Velykas. Buvo įvertintas
vienareikšmiškai-10/10 balų
:) Likau
labai patenkinta tokiu rezultatu. Bus tikrai gaminamas dar ne kartą.
Aš
ėmiau:
200-300
g “Savoiardi” sausainių
( „Damų pirštelių“)
Kremui:
500
g mascarponės
sūrio
100
g
baltojo šokolado
2
kiaušinių
70
g
cukraus
galima
įpilti pora v.š. romo,amareto ar baileys likerio ( aš nepyliau)
Sausainių
mirkymui:
puodelio
stiprios espresso kavos
2
v.š.
romo
Apibarstymui:
nesaldintos
kakavos
šviežių
uogų
Gaminimo
eiga:
Šokoladą
ištirpiname garų vonelėje. Kiaušinių trynius išsukame su
cukrumi iki baltumo.Į trynius įmaišome pravėsusį šokoladą ir
alkoholį,jei jį naudojame. Įmaišome mascarponę.Baltymus
išplakame iki standžių putų ir įmaišome į kremą.
Kavą
sumaišome su romu, supilame į tokį indą,kad visu ilgiu tilptų
sausainis.
Imame
sausainį ir merkiame jį į kavą. Tai darome labai greitai,nes šie
sausainiukai labai greitai sugeria skystį. Merkiame ir dedame į
indą,kuriame tieksime tiramisu. Išklojame mirkytais sausainiais
indo dugną,ant jų užklojame puse kremo. Vėl sluoksnis sausainių ir
likęs kremas.
Paruoštą
tiramisu dedame bent 4-6
val.
į šaldytuvą. Geriausia nakčiai. Tuomet skoniai
susimaišys,desertas subręs.
Prieš
tiekiant, pabarstome kakava ir užberiame mėgstamų uogų.
Mano
gomuriui tai buvo tikra skonio šventė :)
No comments:
Post a Comment