Saturday 11 April 2015

Tiramisu su baltuoju šokoladu ir uogomis






 Šį nuostabų desertą gaminau prieš pat Šv.Velykas. Buvo įvertintas vienareikšmiškai-10/10 balų :) Likau labai patenkinta tokiu rezultatu. Bus tikrai gaminamas dar ne kartą.


Aš ėmiau:


200-300 g “Savoiardi” sausainių ( „Damų pirštelių“)


Kremui:


500 g mascarponės sūrio
100 g baltojo šokolado
2 kiaušinių
70 g cukraus
galima įpilti pora v.š. romo,amareto ar baileys likerio ( aš nepyliau)


Sausainių mirkymui:
puodelio stiprios espresso kavos
2 v.š. romo


Apibarstymui:
nesaldintos kakavos
šviežių uogų


Gaminimo eiga:


 Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi iki baltumo.Į trynius įmaišome pravėsusį šokoladą ir alkoholį,jei jį naudojame. Įmaišome mascarponę.Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į kremą.
 Kavą sumaišome su romu, supilame į tokį indą,kad visu ilgiu tilptų sausainis.
 Imame sausainį ir merkiame jį į kavą. Tai darome labai greitai,nes šie sausainiukai labai greitai sugeria skystį. Merkiame ir dedame į indą,kuriame tieksime tiramisu. Išklojame mirkytais sausainiais indo dugną,ant jų užklojame puse kremo. Vėl sluoksnis sausainių ir likęs kremas.
 Paruoštą tiramisu dedame bent 4-6 val. į šaldytuvą. Geriausia nakčiai. Tuomet skoniai susimaišys,desertas subręs.
 Prieš tiekiant, pabarstome kakava ir užberiame mėgstamų uogų.
Mano gomuriui tai buvo tikra skonio šventė :)










No comments:

Post a Comment