Jautienos
suktinukai
Nors
atėjo pavasaris,bet dienos vis dar vėjuotos,šaltos. Saulytė
kyštelia ir vėl slepiasi už debesies. Nieko nėra geriau tokią
dieną,kaip karštas maistas. O šie suktinukai nesunkiai
pagaminami,be to,greitai,jei turime greitpuodį :) Galime ir be jo,tik tuomet užtruksime gerokai ilgiau - 1,5 - 2 val.
Imame:
jautienos
mėsytės ( iš kumpio,plonai atpjautos)
plonai
pjaustytos šoninės
garstyčių
marinuotų
agurkėlių
druskos,pipirų
Įvairių
daržovių: morkos,svogūno,česnako,petražolės ir saliero šaknies
1
v.š.
paprikų
pastos
vandens
ar sultinio
truputį
grietinėlės ar pora šaukštų grietinės
Gaminimo
eiga:
Mėsytę
truputį pamušame,jei nevisiškai plona. Patepame
garstyčiomis,uždedame plonai pjaustyto agurko ir susukame.
Sutvirtiname pagaliukais.Galima apsukti siūlu,tik apkepus,reikėtų jį nuvynioti.
Įkaitiname
keptuvę su trupučiu aliejaus ir ant karštos ugnies apkepam
suktinukus iš abiejų pusių.Suktinukus sudedame į greitpuodį.
Visas
daržoves apkepiname tokia tvarka: svogunai,morkos,petražolės
šaknis ir salieras. Sukrečiame ant suktinukų. Uždedame paprikos
pastą,padruskiname,papipiriname,užpilame vandeniu ar sultiniu ir
nuo užvirimo verdame 20
min.,nustatę
puodą didžiausiu pajėgumu. Atidengiame ir įpilame truputį
grietinėlės at įdedame grietinės. Paragauname ar netrūksta
druskos,prieskonių. Galime užberti smulkintų žalumynų.Jei norime,suktinukus galime išimti,o padažą sutrinti blenderiu. Man skaniau,kai netrintas :) Valgome
su mėgstamu garnyru.Prie jų labai tinka bulvių košė ir mėgiamos salotos.
Labai puikūs :) Mėsytė gaunasi minkšta, minkšta.
Siūlyčiau atsižvelgti naudojant druską,kadangi agurkėliai ir garstyčios duoda sūrumo ( ir sultinys,jei naudosime jį).
No comments:
Post a Comment