Sunday 12 April 2015

Šventinis „Kelmas“

 

 

 Šį „Kelmą“ kepiau šv. Velykoms. Įdomus kepinys karštam stalui. Visiems valgiusiems labai patiko,tiek skoniu,tiek išvaizda :)


Reikia:

2 ilgų juostų šonkauliukų
mėgstamo faršo ( naudojau per puse kiaulienos su jautiena)
mėgstamų prieskonių,česnako
10-15 džiovintų slyvų be kauliukų
druskos,pipirų


Gaminimo eiga:


 Šonkauliukus įmarinavau įvairiais prieskoniais,česnaku ir palikau nakčiai šaldytuve. Faršą ruošiame tokį,kokį mėgstame. Į jį galime pridėti įvairių priedų: džiovintų vaisių,grybų,moliūgų sėklų,paprikos ir t.t. Aš šį kartą įdėjau keletą džiovintų slyvų.
 Šonkaulių juostas sutvirtiname mediniais pagaliukais,o į ertme pridedame paruošto faršo.
Kepame 200' C uždengtą folija 1,5 val., po to foliją nuimame ir dar kepame pusvalandį.
 Nuėmus foliją, šonkauliukus aptepiau balzaminio acto glazūra ( ½ stiklinės balzamiko acto ir 2 v.š. cukraus. Virti,kol liks tik trečdalis skyscio).Iš iškepusio "kelmo“ išimame medinius pagaliukus.
Puošiau marinuotais kelmučiais, pievagrybiais,vyšniniais pomidoriukais. 
Skanaus :)


No comments:

Post a Comment