Šventinis „Kelmas“
Šį
„Kelmą“ kepiau šv. Velykoms. Įdomus kepinys karštam stalui.
Visiems valgiusiems labai patiko,tiek skoniu,tiek išvaizda :)
Reikia:
2
ilgų
juostų šonkauliukų
mėgstamo
faršo ( naudojau per puse kiaulienos su jautiena)
mėgstamų
prieskonių,česnako
10-15
džiovintų
slyvų be kauliukų
druskos,pipirų
Gaminimo
eiga:
Šonkauliukus
įmarinavau įvairiais prieskoniais,česnaku ir palikau nakčiai
šaldytuve. Faršą ruošiame tokį,kokį mėgstame. Į jį galime
pridėti įvairių priedų: džiovintų vaisių,grybų,moliūgų
sėklų,paprikos ir t.t. Aš šį kartą įdėjau keletą džiovintų
slyvų.
Šonkaulių juostas sutvirtiname mediniais pagaliukais,o į
ertme pridedame paruošto faršo.
Kepame 200'
C uždengtą
folija 1,5
val.,
po to foliją nuimame ir dar kepame pusvalandį.
Nuėmus foliją,
šonkauliukus aptepiau balzaminio acto glazūra ( ½
stiklinės
balzamiko acto ir 2
v.š.
cukraus. Virti,kol liks tik trečdalis skyscio).Iš iškepusio "kelmo“ išimame medinius pagaliukus.
Puošiau
marinuotais kelmučiais, pievagrybiais,vyšniniais pomidoriukais.
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment