Vištiena
su ananasais
Saldžiarūgščiai
aštrus patiekalas :) Nenuobodus ir nepaprastai skanus . Bus gaminamas tikrai dar ne
kartą :)
Reikia:
3 didesni,arba 5 mažesni vištienos
ketvirčiai
1 a.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. aliejaus
Skardinė konservuotų ananasų
½ laimo
2-3 skiltelės česnako
1 čili pipiras ( naudojau raudoną)
Glazūrai:
Skystis nuo ananasų
1 v.š. krakmolo
tabasco ar kito aštraus padažo
pagal skonį. Nepamirštam,kad dėjome kajeno pipirų ir čiliuką !
Gaminimo eiga:
Vištienos ketvirčius įtriname
prieskoniais. Sudedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame ananasų
griežinėlius,pjaustytą čili pipirą ir skiltelėmis pjaustytą
laimą. Supilame aliejų ir truputį sulčių nuo ananasų. Kepame
190' C įkaitintoje orkaitėje,kol vištytė
iškeps.
Glazūrai sumaišome ananasš sultis
( pas mane liko gan nedaug,tai įpyliau truputėlį vandens) su
krakmolu ir aštriu padažu. Iškepusią vištieną apliejame šiuo
padažu ir dar keletą minučių pakepame.
No comments:
Post a Comment