Wednesday 24 June 2015

Serbiškas bulvių ir faršo troškinys

 

 Bulvės ir mėsa-vieni iš pagrindinių produktų lietuvių virtuvėje. Pasirodo,ne tik mes juos mėgstam Šį receptuką radau serbų svetainėje. Sudomino jis mane tuo,kad greit pagaminamas,o kartais laiko taip trūksta :) Be to,troškinius mes labai mėgstame.

Reikia:

0,5 kg bulvių
350 g faršo ( naudojau jautienos)
svogūnas
morka
2 raudonos paprikos
0,5 l vandens
200 g smulkintų pomidorų ( naudojau iš skardinės)
50 ml grietinėlės
smulkintų petražolių
druska,pipirai,paprikos milteliai

Gaminimo eiga:

 Storadugniam puode apkepiname faršą su druska,pipirais ir paprikos milteliais. Sudedame smulkintą svogūną. Kepiname,kol svogūnas suminkštėja. Sudedame smulkintą morką ( aš tarkavau per burokinę ). Dar pakepam pora minučių. Sudedam ketvirtadaliais pjaustytas bulves,užpilam vandeniu ir troškinam. Po 15 min. sudedam smulkintas paprikas ir petražoles, pomidorus.Paragaunam druską. Troškinam, kol bulvės bus minkštos. Tuomet supilam grietinėlę,išmaišom ir skanaujam :)








No comments:

Post a Comment