Serbiškas
bulvių ir faršo troškinys
Bulvės
ir mėsa-vieni iš pagrindinių produktų lietuvių virtuvėje.
Pasirodo,ne tik mes juos mėgstam Šį receptuką radau serbų
svetainėje. Sudomino jis mane tuo,kad greit pagaminamas,o kartais
laiko taip trūksta :) Be to,troškinius mes labai mėgstame.
Reikia:
0,5
kg bulvių
350
g faršo
( naudojau jautienos)
svogūnas
morka
2
raudonos
paprikos
0,5
l vandens
200
g
smulkintų pomidorų ( naudojau iš skardinės)
50
ml grietinėlės
smulkintų
petražolių
druska,pipirai,paprikos
milteliai
Gaminimo
eiga:
Storadugniam
puode apkepiname faršą su druska,pipirais ir paprikos milteliais.
Sudedame smulkintą svogūną. Kepiname,kol svogūnas suminkštėja.
Sudedame smulkintą morką ( aš tarkavau per burokinę ). Dar
pakepam pora minučių. Sudedam ketvirtadaliais pjaustytas
bulves,užpilam vandeniu ir troškinam. Po 15
min.
sudedam smulkintas paprikas ir petražoles, pomidorus.Paragaunam
druską. Troškinam, kol bulvės bus minkštos. Tuomet supilam
grietinėlę,išmaišom ir skanaujam :)
No comments:
Post a Comment