Wednesday 24 June 2015

Citrininė lęšių sriuba

 

  Kai atsibosta įprastinės sriubos,verta pabandyti kažką naujo. Šį kartą Libanietiška sriuba,kurią rekomendavo Azar Renata ( facebook). Man labai patiko.

Imame:

1 puodelis lęšių ( nuplautų šaltu vandeniu)
4 dideli lapai mongoldų ( lapinių burokėlių)
1/3 puodelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių ( originaliam recepte nurodyta 1 puodelis,bet man pasirodė tikrai per daug)
6-8 skiltelės česnako
4 bulvės,nuskustos ir supjaustytos kubeliais
druskos (pagal skonį)
8 puodeliai vandens
½ puodelio alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

  Lęšius užpilame vandeniu ir dedame virti.


 Paverdame 5-7 min., sudedame visus likusius ingridientus,išskyrus citrinos sultis. Sumažiname kaitrą ir verdame dar pusvalandį. Supilame citrinos sultis. Išmaišom,paragaunam, ar ko netrūksta. Sriuba išvirusi tada,kai lęšiai tampa minkšti. Skanaus :)

Lapiniai burokėliai,dar kitaip vadinami-mongoldai ( swiss chard):


Swiss Chard
Swiss Chard
Swiss Chard





No comments:

Post a Comment