Citrininė
lęšių sriuba
Kai atsibosta įprastinės
sriubos,verta pabandyti kažką naujo. Šį kartą Libanietiška
sriuba,kurią rekomendavo Azar Renata ( facebook). Man labai patiko.
Imame:
1 puodelis lęšių ( nuplautų šaltu
vandeniu)
4 dideli lapai mongoldų ( lapinių
burokėlių)
1/3 puodelio šviežiai išspaustų
citrinos sulčių ( originaliam recepte nurodyta 1
puodelis,bet man pasirodė tikrai per daug)
6-8 skiltelės česnako
4 bulvės,nuskustos ir supjaustytos
kubeliais
druskos (pagal skonį)
8 puodeliai vandens
½ puodelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Lęšius užpilame vandeniu ir dedame
virti.
Paverdame 5-7 min., sudedame visus
likusius ingridientus,išskyrus citrinos sultis. Sumažiname kaitrą ir
verdame dar pusvalandį. Supilame citrinos sultis.
Išmaišom,paragaunam, ar ko netrūksta. Sriuba išvirusi tada,kai
lęšiai tampa minkšti. Skanaus :)
Lapiniai burokėliai,dar kitaip vadinami-mongoldai ( swiss chard):
Swiss Chard
Swiss Chard
Swiss Chard
No comments:
Post a Comment