Friday 19 June 2015

Virtinukai su trešnėmis

 

 Tai mano vaikystės patiekalas :) Močiutė virdavo,kad mus su broliu palepint. Ji darydavo vos tik prasidėdavo pirmosios vyšnios. Man jie labai skanūs. Švelni varškė, trešnių rūgštelė puikiai dera su saldžiu padažiuku. Tiesa,galima valgyti su kuo patinka:grietine,jogurtu.

Aš ėmiau maždaug viską iš akies. Pabandysiu aprašyti kuo tiksliau :)

Tešlai:

2 pakelius ricotos ( po 250 g), bet tinka ir paprasta varškė
2 kiaušinius
3 v.š. cukraus
6 v.š. miltų
6 v.š. krakmolo
žiupsnelis druskos

Įdarui:

trešnių ar vyšnių be kauliukų,apvoliotų cukruje

Gaminame:

  Tešlai skirtus produktus labai gerai sumaišom,suminkom. Tešla neturi gautis kieta. Rankas sudrėkiname vandeniu,imame tešlos gabalėlį didesnį,nei graikiškas riešutas. Formuojame virtinuka,į vidų įdėdami trešnę. Dedame į verdantį vandenį ir verdam,kol iškils į viršų.
  Padažui aš naudojau truputį sviesto,grietinės,žiupsnį druskos ir cukraus pagal skonį.
  Greita ir labai skanu :)

No comments:

Post a Comment