Virtinukai
su trešnėmis
Tai
mano vaikystės patiekalas :) Močiutė virdavo,kad mus su broliu
palepint. Ji darydavo vos tik prasidėdavo pirmosios vyšnios. Man
jie labai skanūs. Švelni varškė, trešnių rūgštelė puikiai
dera su saldžiu padažiuku. Tiesa,galima valgyti su kuo
patinka:grietine,jogurtu.
Aš ėmiau maždaug viską iš akies. Pabandysiu
aprašyti kuo tiksliau :)
Tešlai:
2 pakelius ricotos ( po 250
g), bet tinka ir paprasta varškė
2 kiaušinius
3 v.š. cukraus
6 v.š. miltų
6 v.š. krakmolo
žiupsnelis druskos
Įdarui:
trešnių ar vyšnių be
kauliukų,apvoliotų cukruje
Gaminame:
Tešlai skirtus produktus labai gerai
sumaišom,suminkom. Tešla neturi gautis kieta. Rankas sudrėkiname
vandeniu,imame tešlos gabalėlį didesnį,nei graikiškas riešutas.
Formuojame virtinuka,į vidų įdėdami trešnę. Dedame į verdantį
vandenį ir verdam,kol iškils į viršų.
Padažui aš naudojau truputį
sviesto,grietinės,žiupsnį druskos ir cukraus pagal skonį.
Greita ir labai skanu :)
No comments:
Post a Comment