Kibinai
Į Lietuvą atkeliavo jie XIV a.
kartu su karaimais. Taip ir liko vienu, iš skaniausių patiekalų
:) Ilgai ieškojau man patinkančio recepto. Vis nerasdavau, kad man
patiktų taip,jog nenorėčiau nieko keisti. Sakoma,kas ieško,tas
randa :) Užsukau į
http://pavaryk.blogspot.co.uk/2008/03/kibinai-netikr-bet-skani-kibin-receptas.html.
Nuo šiol,naudojuosi tik šiuo receptu. Tešla gaunasi tokia maloni
dirbti, o iškepusi nebūna per riebi. Tiesa,aš kepu su vištiena,ne
su kiaulienos sprandine,man taip skaniau :)
Iš šios normos gaunasi 30
kibinų.
Tešlai imame:
1 kg aukščiausios rūšies
kvietinių miltų
450 g margarino kepiniams
4 kiaušinių
200 g 30 % riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 kg mėsos ( naudojau vištienos
ketvirčių mėsą)
3 svogūnų
50 g margarino
mėgstamų prieskonių,druskos,pipirų
šlakelio šalto virinto vandens
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilame visus miltus.
Įberiame druską. Supjaustome gabalėliais margariną ir rankomis
minkome,triname,kol viskas susijungs. Perminkyti nereikia.
Maži,neišsitrynę margarino gabaliukai gali ir likti.Tuomet mušame
3 kiaušinius ir baltymą. Trynį
pasiliekame kibinų aptepimui.Sudedame grietinę.Viską gerai maišom
ir minkom. Minkom tol,kol tešla nelips prie rankų. Jaučiasi
pūslelių sproginėjimas :) Kai tešla baigta minkyti,grąžiname ją
į dubenį ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Per tą laiką pasiruošime įdarą.
Pradžioje smulkiais kubeliais
supjaustome mėsą.Į ją sudedam margariną ir smulkiais kubeliais
pjaustytus svogūnus.Įpilam šlakelį vandens ir gardinam
druska,pipirais,prieskoniais. Gerai išminkom.
Po 30 min.
traukiam iš šaldytuvo tešlą ir formuojam vienodo dydžio
rutuliukus. Pakočiojam,dedam įdaro ir formuojam kibinus. Juos dedam
į skardą išklotą kepimo popieriumi ( jokiais riebalais tepti
nereikia) , aptepam paviršių plaktu kiaušinio trynio ir vandens ar
pieno mišiniu, ir kepam 200'C įkaitintoj
orkaitėj 30 min, arba,kol gražiai
paruduos.
Skanūs tiek šilti,tiek šalti :)
No comments:
Post a Comment