Thursday 4 June 2015

Karamelinis tinginys

 

 Tai vienas iš skaniausių mano vaikystės saldumynų :) Tiesa,tuo metu niekas karamelinio negamino. Buvo paprastas: sausainiai,kakava,sviestas...ir t.t., bet laukdavom jo labai labai :) Na o šį gaminau pirmą kartą ( bet tikrai, ne paskutinį). Radau idėją internete. Originaliam recepte buvo tik trys produktai:sausainiai,sviestas ir Rududu. Mano vidinis balsas kuždėjo,kad čia dar kažko trūksta :) Na to cinkelio,skoniui pagerinti,kad nebūtų vien saldė. Bet ko? Akys klaidžiojo spintelės lentynomis....ir...eureka ! Rezultatas pranoko visus ne tik mano,bet ragavusiųjų lūkesčius :) Skonis nuostabus...neatsivalgomas,nors labai sotus :) Tikrai rekomenduoju pabandyti.

Reikia:

2 pakelių sausainių „Gaidelis“
200 g sviesto
indelio „Rududu“
saujos migdolų riešutų
3-4 v.š. sezamo sėklų
50 g kristalizuoto imbiero ( džiovinto ir apvolioto cukruje)



Gaminimo eiga:

  Sausainius sulaužome. Pirma į sausą keptuvę dedame migdolus ir paskrudinam truputį. Ant migdolų supilam sezamo  sėklas ir dar pakepinam,kol sezamas paskrus ir paskleis puikų aromatą.Supilam ant sausainių. Sviestą su „Rududu“ nuolat maišant užverdame. Maišome,kad neliktų stambių karamelės gabaliukų. Pilame ant sausų produktų,gerai išmaišome. Masę dedame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti. Skanaus :)

No comments:

Post a Comment