Karamelinis
tinginys
Tai
vienas iš skaniausių mano vaikystės saldumynų :) Tiesa,tuo metu
niekas karamelinio negamino. Buvo paprastas:
sausainiai,kakava,sviestas...ir t.t., bet laukdavom jo labai labai :)
Na o šį gaminau pirmą kartą ( bet tikrai, ne paskutinį). Radau
idėją internete. Originaliam recepte buvo tik trys
produktai:sausainiai,sviestas ir Rududu. Mano vidinis balsas
kuždėjo,kad čia dar kažko trūksta :) Na to cinkelio,skoniui
pagerinti,kad nebūtų vien saldė. Bet ko? Akys klaidžiojo
spintelės lentynomis....ir...eureka ! Rezultatas
pranoko visus ne tik mano,bet ragavusiųjų lūkesčius :) Skonis
nuostabus...neatsivalgomas,nors labai sotus :) Tikrai rekomenduoju
pabandyti.
Reikia:
2 pakelių sausainių „Gaidelis“
200 g sviesto
indelio „Rududu“
saujos migdolų riešutų
3-4 v.š. sezamo sėklų
50 g kristalizuoto imbiero (
džiovinto ir apvolioto cukruje)
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužome. Pirma į sausą
keptuvę dedame migdolus ir paskrudinam truputį. Ant migdolų
supilam sezamo sėklas ir dar pakepinam,kol sezamas paskrus ir
paskleis puikų aromatą.Supilam ant sausainių. Sviestą su „Rududu“
nuolat maišant užverdame. Maišome,kad neliktų stambių karamelės
gabaliukų. Pilame ant sausų produktų,gerai išmaišome. Masę
dedame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment