Bulvių
ir tuno kąsneliai
Kai namuose yra žmogus,kuris 5
kartus per dieną gali valgyti bulves,tai tenka
ieškoti naujų receptų,kad ši daržovė taip neatsibostų :) Šį
žodį taikiau tik sau :D Taigi, šis nesudėtingas receptukas
atkeliavo iš knygos „1000 clasic
recipes“. Ką galiu pasakyti...skanu...net labai :) Tikrai verta
mėginti,kas simpatizuoja bulvėms :)
Reikia:
800 g bulvių
1 a.š. sviesto
2 kietai virti kiaušiniai
3 dideli svogūnų laiškai
truputis tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. šviežiai spaustų citrinos
sulčių
2 v.š. smulkiai kapotų petražolių
200 g tuno aliejuje ( nusunkto)
2 kiaušiniai ( lengvai paplakti)
džiūvėsėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Padažui viskas „iš akies“ :
natūralus jogurtas,tarkuotas per burokinę šviežias
agurkas,česnako pora skiltelių,druska. Kam patinka,galima majonezo
šaukštą įdėti :)
Gaminimo eiga:
Išverdame bulves ir sutriname su 1
a.š. sviesto. Atvėsiname. Į bulvių masę
įtarkuojame virtus kiaušinius,sudedame smulkintus svogūnų laiškus
ir petražoles,tuną,citrinos sultis ir žievelę, 1 v.š.
kiaušinių plakinio,druskos,pipirų. Gerai išminkom ir dedam į
šaldytuvą atvėsti.
Drėgnomis rankomis formuojame
rutuliukus,mirkome kiaušinių plakinyje,voliojame džiūvėsėliuose
ir kepame pavartant,kol gražiai apskrus.
Skanaus :)
Šaltinis: knyga „1000
clasic recipes“
No comments:
Post a Comment