Balandėlių
tortas
Dar viena balandėlių improvizacija :)
Gražu,skanu,nesudėtinga...ko daugiau reikia :)
Šiam patiekalui pagaminti mums reikės puodo su
dangčiu,tinkančio ir orkaitei.
Proporcijos priklausonuo to ,kokio dydžio jūsų puodas.
Aš ėmiau:
Šviežią kopūstą ( labai gražiai atrodo su savojos kopūstu)
1 kg kiaulienos faršo
puodelį ryžių
kiaušinį
svogūną
didelę morką
truputį sviesto
druska,pipirai mėgstami prieskoniai
VŠ vandens
Gaminimo eiga:
Kopūsto lapus paruošiame,kaip ir
paprastiems balandėliams. Dedame į pasūdytą verdantų vanenį ir
apverdame,kol suminkštės.
Ryžius išverdame,atvėsiname.
Faršą suminkome su
ryžiais,kiaušiniu,druska,pipirais,prieskoniais.
Svogūną supjaustom
pusžiedžiais,apkepiname iki auksinės spalvos. Tuomet į jį
sudedame per burokinę tarką tarkuotą morką. Dar pakepinam.
Padruskinam,papipirinam.
Puodo dugną ir sieneles patepam
trupučiu sviesto. Klojam kopūsto lapus. Dedam sluoksnį faršo. Ant
jo kepintų daržovių. Vėl kopūstas,faršas,daržovės. Taip viską susluoksniuojam. Viršų
apdengiam kopūsto lapais. Apspaudom. Užpilam šaukštą
vandens,uždengiam dangčiu ir dedam į įkaitintą iki 190' C
orkaitę valandai.
Nuimame dangtį,uždedame tinkamo dydžio lėkštę ir
apverčiame tortą :)
Valgome su virtomis bulvėmis ir mėgstamu padažu.
Aš dariau tokį padažiuka
Pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną,bėriau šaukštą
miltų. Kai miltai apkepa,pilu sultinį. Dedu kelis šaukštus
grietinės ir pomidorų savo sultyse ar pomidorų padažo.
Papipirinu. Ragauju druską. Kai užverda,sutirštėja,nukaičiu.
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment