Sprandinės
troškinys duonoje
Mėgstam troškinius :) Kiekvienas
gaunasi savitas,skirtingas,bet vis tik skanus. Taip ir šis,gavosi
visiskai spontaniškai,kai netoli namų esančioje kepykloje,
pamačiau nuostabius duonos kepaliukus :) ir iš to,ką radau
šaldytuve. Bet gavosi tikrai laaabai skanus. Tiesa,produktus ėmiau
( kaip ir daugeliui patiekalų) „iš akies“, bet stengsiuos kuo
tiksliau aprašyti :)
Taigi reikės:
Jei tieksime duonoje,tai tiek duonos
kepaliukų,kiek bus valgytojų.
1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio
3 vidutinių svogūnų
2 didesnių morkų
3 skiltelių česnako
300 g pievagrybių
raudono ir žalio bulgariško pipiro
jaunos cukinijos
druskos,pipirų
kubelio sultinio
3-4 v.š.
grietinėlės ar grietinės
2 v.š. krakmolo
2-3 v.š. saldaus čili padažo
Gaminame:
Nupjauname duonos kepaliuko
viršūnėles ir išskobiame viduriuką,palikdami neplonas sieneles.
Vidų paspaudome pirštais,kad likęs minkštimas pasiplotų,nebūtų
toks purus.
Mėsą supjaustome kubeliais ir
išverdame pasūdytame vandenyje. Nusunkiame. Beriame šaukštą
krakmolo,gerai apvoliojame ir apkepiname aliejuje,kol apskrus. Tuomet
supilame čili padažą ir viską,maišydami, pakaitiname kokią
minutę.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais
ir apkepiname iki auksinės spalvos,suberiame per burokinę tarkuotas
morkas. Kepiname keletą minučių,kol morkos apminkštės. Dedame
smulkiai pjaustytą česnaką,šiaudeliais pjaustytas paprikas ir vėl
kepiname. Sudedame kubeliais pjaustytą cukiniją ir pievagrybius.
Mano buvo smulkūs,todėl nesmulkinau. Man patinka „cieli“
grybukai maiste :) Dar kepiname. Padruskinam,papipirinam.
Į didesnį puodą sukrečiame mėsytę
ir kepintą daržovių mišinį. Sutrupinam kubelį mėgstamo
sultinio. Užpilam vandeniu,kad viską gerai apsemtų. Kai
užverda,įdedame grietinėlę ar grietinę. Išmaišom. Šaukštą
krakmolo išmaišome šaltame vandenyje ir supilame į troškinį.
Maišom ir ragaujam ar ko nors netrūksta. Galima įdėti
žalumynų,tik aš tuo metu nieko po ranka neturėjau. Buvo labai
skanu ir be jų :)
Išskobtus duonos kepaliukus
pašildome (pakepame,kad apdžiūtų) 200' C
orkaitėje maždaug 10-15 min.Gausis traški plutelė :)
Tuomet į jų vidų pilame troškinį.
Valgome vis asilauždami traškančios duonytės nuo kraštų. Tikrai
laaabai skanu :)
Aš dar prie šio troškinuko
patiekiau greitai raugtų agurkėlių http://meduoliouzrasai.blogspot.co.uk/2015/07/greitoraugimo-agurkai-reikia-1-kg-mazu.html#more Čia jie labai tiko. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment