Thursday 9 July 2015

Sprandinės troškinys duonoje

 

Mėgstam troškinius :) Kiekvienas gaunasi savitas,skirtingas,bet vis tik skanus. Taip ir šis,gavosi visiskai spontaniškai,kai netoli namų esančioje kepykloje, pamačiau nuostabius duonos kepaliukus :) ir iš to,ką radau šaldytuve. Bet gavosi tikrai laaabai skanus. Tiesa,produktus ėmiau ( kaip ir daugeliui patiekalų) „iš akies“, bet stengsiuos kuo tiksliau aprašyti :)

Taigi reikės:

Jei tieksime duonoje,tai tiek duonos kepaliukų,kiek bus valgytojų.

1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio
3 vidutinių svogūnų
2 didesnių morkų
3 skiltelių česnako
300 g pievagrybių
raudono ir žalio bulgariško pipiro
jaunos cukinijos
druskos,pipirų
kubelio sultinio
3-4 v.š. grietinėlės ar grietinės
2 v.š. krakmolo
2-3 v.š. saldaus čili padažo

Gaminame:

Nupjauname duonos kepaliuko viršūnėles ir išskobiame viduriuką,palikdami neplonas sieneles. Vidų paspaudome pirštais,kad likęs minkštimas pasiplotų,nebūtų toks purus. 

 

Mėsą supjaustome kubeliais ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nusunkiame. Beriame šaukštą krakmolo,gerai apvoliojame ir apkepiname aliejuje,kol apskrus. Tuomet supilame čili padažą ir viską,maišydami, pakaitiname kokią minutę.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname iki auksinės spalvos,suberiame per burokinę tarkuotas morkas. Kepiname keletą minučių,kol morkos apminkštės. Dedame smulkiai pjaustytą česnaką,šiaudeliais pjaustytas paprikas ir vėl kepiname. Sudedame kubeliais pjaustytą cukiniją ir pievagrybius. Mano buvo smulkūs,todėl nesmulkinau. Man patinka „cieli“ grybukai maiste :) Dar kepiname. Padruskinam,papipirinam.
Į didesnį puodą sukrečiame mėsytę ir kepintą daržovių mišinį. Sutrupinam kubelį mėgstamo sultinio. Užpilam vandeniu,kad viską gerai apsemtų. Kai užverda,įdedame grietinėlę ar grietinę. Išmaišom. Šaukštą krakmolo išmaišome šaltame vandenyje ir supilame į troškinį. Maišom ir ragaujam ar ko nors netrūksta. Galima įdėti žalumynų,tik aš tuo metu nieko po ranka neturėjau. Buvo labai skanu ir be jų :)
Išskobtus duonos kepaliukus pašildome (pakepame,kad apdžiūtų) 200' C orkaitėje maždaug 10-15 min.Gausis traški plutelė :)
Tuomet į jų vidų pilame troškinį. Valgome vis asilauždami traškančios duonytės nuo kraštų. Tikrai laaabai skanu :)
Aš dar prie šio troškinuko patiekiau greitai raugtų agurkėlių http://meduoliouzrasai.blogspot.co.uk/2015/07/greitoraugimo-agurkai-reikia-1-kg-mazu.html#more    Čia jie labai tiko. Skanaus :)



No comments:

Post a Comment