Grietiniečiai
Patys greičiausi ir skaniausi pyragėliai :) Jau seniai
buvau nusižiūrėjusi juos pas Ernestą
http://www.bakingsecrets.lt/2015/01/grietinieciai-sour-cream-pastries.html#more
. Labai norėjau pabandyti,bet tai laiko pritrūksta,tai kažką kito
kepu. O va šiandien atėjo ir jiems eilė :) Minkštučiai,skanučiai
maži pusmėnuliukai. Įsimylėjau juos nuo pat pirmo kąsnio :)
Reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
90 g cukraus
1 kiaušinis
100 g grietinės
300 g miltų
1,5 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 g varškės ( pertrintos per
sietelį arba švelniosios)
25 g ( šaukštas) miltų
3 v. š cukraus
1 nedidelis kiaušinis ( mano varškė
buvo gan šlapia,tai nedėjau)
vanilės
Gaminimo eiga:
Miltus,kepimo miltelius ir druską
sumaišome dubenyje . Atidedam į šoną.
Sviestą išsukame su
cukrumi. Įmušam kiaušinį,sudedam grietinę ir gerai
išmaišom.Suberiam sausų produktų mišinį ir užminkom tešlą.
Visus įdarui skirtus produktus
sumaišome.
Tešlą iškočiojame. Išspaudžiame
8-10 cm apskritimus. Ant kiekvieno dedame
įdaro ir užlenkiame. Kraštų NEUŽSPAUDOME , nes sutrūkinės,kaip pas mane :)
Sudedame pyragėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi
ir aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 200' C įkaitintoje
orkaitėje 20 min., kol pyragėliai gražiai
parus.
P.S. gal truputėlį per daug kraštus prispaudžiau,todėl kiti patrūkinėjo. Skonis dėl to nenukentėjo :)
Mano jie irgi kai kurie patrukineja ;) krastus reikia vistiek kiek pirsteliais patapsnot, nes man tai baisu kad isbegs viskas :D O taip tai liuks! Naminiai grietineciai gi, ne parodai. Man svarbiausia skonis :)
ReplyDeleteO skonis tai super :) Labai likau jais patenkinta. Blogyb4 tik ta,kad kepiau is viengubos normos :)
ReplyDeleteKitąkart šitos klaidos nedaryk :))
DeleteTikrai nedarysiu :D kepsiu iskart dvigubai daugiau :)
ReplyDelete