Friday 17 July 2015

Skumbrė stiklainyje



Užsimaniau šiandien žuvytės...nors verk,kaip užsimaniau :) Aplamai,žuvį labai mėgstu,visuose pavidaluose.Taigi,nusipirkau šviežios skumbrės. Važiuoju namo ir suku galvą,kaip skaniai ir nesudėtingai ją paruosti. Prisiminiau puikų receptą ,kuriuo dalinuosi :)


Aš ėmiau:

3 šviežias skumbres
2 svogūnus
2 vidutines morkas
žuvies prieskonių,pipirų,druskos,pora lauro lapelių
2 v.š. aliejaus
šviežiai spaustų citrinos sulčių žuvytei apšlakstyti
žuvies prieskonių
truputį kvepiančių pipirų

Gaminimo eiga:

Žuvį išdarinėjame,nupjauname galvą,pelekus,uodega. Atskiriame nuo stuburo kaulo ,išrenkame smulkius kauliukus.Odelę paliekame.Žuvies file apšlakstome citrinos sultimis,pabarstome žuvies prieskoniais,pipirais,padruskinam. Atidedam į šalį.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais,morkas smulkiais šiaudeliais.
Imame stiklainį. Į jo dugna dedame lauro lapą,kvepiančių pipirų,dalį morkų,svogūnų,užberiame druskos. Žuvytės file susukame į ritinėlį,persmeigiame pagaliuku.Dedame ant svogūnų. Vėl morkos,svogūnai,žuvytė. Taip susluoksniuojame viską. Ant viršaus užpilame aliejų. Stiklainį užsukame metalinių dangteliu ( pilnai) ir dedame į ŠALTĄ orkaitę.Kepame 200' C pakol pradeda virti ( tikriname neatidarydami orkaitės,tiesiog,pažiūrime per stiklą),o kai užverda,sumažiname iki 150' C. Kepame valandą.
Stiklainį išimame ir padedame ant rankšluostuko,tik ne ant šalto paviršiaus.
Valgome su mėgstamu garnyru. Skanaus:)


P.S. Taip galima ruošti bet kokios rūšies žuvį.




3 comments:

  1. Sveiki,
    ar taip paruošta žuvis yra tik greitam vartojimui ar galima kiek ilgiau išlaikyti?
    Ačiū :)

    ReplyDelete
  2. Ar galima taip paruoštą žuvį laikyti ilgiau?

    ReplyDelete
  3. Gaminu šią žuvytę greitam vartojimui. Nebandžiau laikyti ilgiau, taigi,negaliu pasakyti,ar ji laikytųsi. Esu skaičiusi,kad taip daro mėsos konservus,bet pati darydavau tik spcialiame puode-autoklave.

    ReplyDelete