Skumbrė
stiklainyje
Užsimaniau šiandien žuvytės...nors
verk,kaip užsimaniau :) Aplamai,žuvį labai mėgstu,visuose
pavidaluose.Taigi,nusipirkau šviežios skumbrės. Važiuoju namo ir
suku galvą,kaip skaniai ir nesudėtingai ją paruosti. Prisiminiau
puikų receptą ,kuriuo dalinuosi :)
Aš ėmiau:
3 šviežias skumbres
2 svogūnus
2 vidutines morkas
žuvies
prieskonių,pipirų,druskos,pora lauro lapelių
2 v.š. aliejaus
šviežiai spaustų citrinos sulčių
žuvytei apšlakstyti
žuvies prieskonių
truputį kvepiančių pipirų
Gaminimo eiga:
Žuvį išdarinėjame,nupjauname
galvą,pelekus,uodega. Atskiriame nuo stuburo kaulo ,išrenkame
smulkius kauliukus.Odelę paliekame.Žuvies file apšlakstome citrinos
sultimis,pabarstome žuvies prieskoniais,pipirais,padruskinam.
Atidedam į šalį.
Svogūnus supjaustome
pusžiedžiais,morkas smulkiais šiaudeliais.
Imame stiklainį. Į jo dugna dedame
lauro lapą,kvepiančių pipirų,dalį morkų,svogūnų,užberiame druskos. Žuvytės
file susukame į ritinėlį,persmeigiame pagaliuku.Dedame ant
svogūnų. Vėl morkos,svogūnai,žuvytė. Taip susluoksniuojame
viską. Ant viršaus užpilame aliejų. Stiklainį užsukame
metalinių dangteliu ( pilnai) ir dedame į ŠALTĄ orkaitę.Kepame
200' C pakol pradeda virti ( tikriname
neatidarydami orkaitės,tiesiog,pažiūrime per stiklą),o kai
užverda,sumažiname iki 150' C. Kepame valandą.
Stiklainį išimame ir padedame ant
rankšluostuko,tik ne ant šalto paviršiaus.
P.S. Taip galima ruošti bet kokios
rūšies žuvį.
Sveiki,
ReplyDeletear taip paruošta žuvis yra tik greitam vartojimui ar galima kiek ilgiau išlaikyti?
Ačiū :)
Ar galima taip paruoštą žuvį laikyti ilgiau?
ReplyDeleteGaminu šią žuvytę greitam vartojimui. Nebandžiau laikyti ilgiau, taigi,negaliu pasakyti,ar ji laikytųsi. Esu skaičiusi,kad taip daro mėsos konservus,bet pati darydavau tik spcialiame puode-autoklave.
ReplyDelete