Thursday 9 July 2015

Aviečių,citrinų ir šokolado vyniotinis

 

Jau visą savaitę šis receptas kirba mano galvoje.Išbandžiau...ir likau pakerėta skonių. Šokolado kartumas,aviečių-citrinų rūgštelė ir švelnus sūrio kremas verčia užsimerkti ir mėgautis kiekvienu kąsniu :) Nuostabus...



Reikia:

Biskvitui:

5 kiaušinių baltymai
2 kiaušinių tryniai
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
80 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. tamsios kakavos
1 v.š. acto ( naudojau 6 %)
1v.š. likerio ( naudojau kavos)
50 ml aliejaus

Uogų pertepimui:

400 g aviečių ( tinka ir šaldytos),jei dėsite su sėklytėm,reikia mažiau. Grynos masės turėtų gautis apie 250 g.
3 v.š. cukraus
25 g krakmolo
20 g sviesto

Kremui:

3 kiaušinių tryniai
60 g cukraus pudros

250 g Philadelphia sūrio
2 v.š. cukraus pudros
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
nutarkuota citrinos žievelė
150 ml plakamosios grietinėlės

100 g pieniško šokolado
2-3 v. š grietinėlės

Gaminimo eiga:

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų. Po truputį, dalimis pilame cukrų ir vis plakame. Kiaušinių trynius truputį suplakam ir įmaišom į baltymus. Miltus,kepimo miltelius ir kakavą persijojame per sietelį ir šluotele įmaišom į išplaktą masę.Supilame actą,likerį ir aliejų. Dar kartą išmaišom. Nesistengiam per daug maišyti,tik tiek,kad viskas susijungtų. Visą šį procesą geriausia atlikti plakimo šluotele,tuomet greičiau viskas susijungia,nei maišant šaukštu.
Standartinę kepimo skardą patepam sviestu,įklojam kepimo popierių ir jį ištepam sviestu. Kitu atveju,biskvitą teks gramdyti,nenorės atšokt nuo popieriaus jis. Supilam tešlą. Kepam 180' C įkaitintoj orkaitėj 10-15 min. Stebim pagal savo orkaitę, Jokiu būdu neperkepkit! Tuomet biskvitas gausis kietesnis ir nenorės susisukti,lūžinės.
Iškepusį biskvitą iš karto,dar formoje,kartu su kepimo popieriumi susukame į ritinį. Paliekam aušti.

Avietes sutrinam. Geriausia jas pertrinti per sietelį ir pašalinti sėklytes. Aš šį kartą to nepadariau ( man jos netrukdo :) ). Suberiame cukrų,krakmolą ir gerai išmaišom. Statom ant lėtos ugnies ir verdam keletą minučių,kol masė sutirštėja. Nukeliam nuo ugnies ir įmaišom sviestą.

Atsargiai išvyniojam biskvitą. Ant jo tolygiai paskirstom uogų masę. Atidedam į šoną.

Kiaušinių trynius su 60 g cukraus pudros kaitinam dubenyje ant garų vonelės ir šluotele nuolat sukam į vieną pusę. Pasukę apie 7 min. gausime kremą. Padedame į šoną,kad pilnai atvėstų.
Sūrį,cukraus pudrą,citrinos sultis ir žievelę išplakame. Įplakam kiaušinių trynių kremą. Atskirai išplakame grietinėlę. Pusę grietinėlės atidedam į šoną,o kitą pusę sumaišome su sūrio mase. Gautą kremą užtepame ant uogienės sluoksnio ir pamažu,pašalindami kepimo popierių suvyniojame vyniotinį. Perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą.
Šokoladą su grietinėle ištirpiname ant garų vonelės. Atvėsiname. Sumaišome su atidėta plakta grietinėle. Gautu kremu aptepame vyniotinį. Dedame į šaldytuvą,kad visiškai sustingtų. Puošiame pagal savo fantazija :) 

 





No comments:

Post a Comment