Aviečių,citrinų
ir šokolado vyniotinis
Jau
visą savaitę šis receptas kirba mano galvoje.Išbandžiau...ir
likau pakerėta skonių. Šokolado kartumas,aviečių-citrinų
rūgštelė ir švelnus sūrio kremas verčia užsimerkti ir mėgautis
kiekvienu kąsniu :) Nuostabus...
Reikia:
Biskvitui:
5
kiaušinių baltymai
2 kiaušinių tryniai
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
80 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. tamsios kakavos
1 v.š. acto ( naudojau 6 %)
1v.š. likerio ( naudojau kavos)
50 ml aliejaus
Uogų pertepimui:
400 g aviečių ( tinka ir šaldytos),jei dėsite su sėklytėm,reikia mažiau. Grynos masės turėtų gautis apie 250 g.
3 v.š. cukraus
25 g krakmolo
20 g sviesto
Kremui:
3 kiaušinių tryniai
60 g cukraus pudros
250 g Philadelphia sūrio
2 v.š. cukraus pudros
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos
sulčių
nutarkuota citrinos žievelė
150 ml plakamosios grietinėlės
100 g pieniško šokolado
2-3 v. š grietinėlės
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu
druskos išplakame iki standžių putų. Po truputį, dalimis pilame
cukrų ir vis plakame. Kiaušinių trynius truputį suplakam ir
įmaišom į baltymus. Miltus,kepimo miltelius ir kakavą persijojame
per sietelį ir šluotele įmaišom į išplaktą masę.Supilame
actą,likerį ir aliejų. Dar kartą išmaišom. Nesistengiam per
daug maišyti,tik tiek,kad viskas susijungtų. Visą šį
procesą geriausia atlikti plakimo šluotele,tuomet greičiau viskas
susijungia,nei maišant šaukštu.
Standartinę kepimo skardą patepam
sviestu,įklojam kepimo popierių ir jį ištepam sviestu. Kitu
atveju,biskvitą teks gramdyti,nenorės atšokt nuo popieriaus jis.
Supilam tešlą. Kepam 180' C įkaitintoj
orkaitėj 10-15 min. Stebim pagal savo
orkaitę, Jokiu būdu neperkepkit! Tuomet biskvitas gausis kietesnis
ir nenorės susisukti,lūžinės.
Iškepusį biskvitą iš karto,dar
formoje,kartu su kepimo popieriumi susukame į ritinį. Paliekam
aušti.
Avietes sutrinam. Geriausia jas
pertrinti per sietelį ir pašalinti sėklytes. Aš šį kartą to
nepadariau ( man jos netrukdo :) ). Suberiame cukrų,krakmolą ir
gerai išmaišom. Statom ant lėtos ugnies ir verdam keletą
minučių,kol masė sutirštėja. Nukeliam nuo ugnies ir įmaišom
sviestą.
Atsargiai išvyniojam biskvitą. Ant
jo tolygiai paskirstom uogų masę. Atidedam į šoną.
Kiaušinių trynius su 60 g
cukraus pudros kaitinam dubenyje ant garų vonelės ir šluotele
nuolat sukam į vieną pusę. Pasukę apie 7 min.
gausime kremą. Padedame į šoną,kad pilnai atvėstų.
Sūrį,cukraus pudrą,citrinos sultis
ir žievelę išplakame. Įplakam kiaušinių trynių kremą.
Atskirai išplakame grietinėlę. Pusę grietinėlės atidedam į
šoną,o kitą pusę sumaišome su sūrio mase. Gautą kremą
užtepame ant uogienės sluoksnio ir pamažu,pašalindami kepimo
popierių suvyniojame vyniotinį. Perkeliame ant lėkštės ir dedame
į šaldytuvą.
Šokoladą su grietinėle ištirpiname
ant garų vonelės. Atvėsiname. Sumaišome su atidėta plakta
grietinėle. Gautu kremu aptepame vyniotinį. Dedame į šaldytuvą,kad
visiškai sustingtų. Puošiame pagal savo fantazija :)
No comments:
Post a Comment