Thursday 2 July 2015

Kotletai bešamelio padaže



Nors receptas paimtas iš serbų tinklaraščio,bet labai atitinka lietuvišką skonį :) Mėsa + bulvės...kas lietuviui gali būti geriau :) Žinoma,aš čia kalbu apie savo artimųjų ratą,netaikau visiems.
Skanu...ne, labai skanu :) Gaminkit ir mėgaukitės skaniais pietumis :)

Mums reikės:

Kotletams:

500 g mėgstamo faršo
400 g bulvių
didelio svogūno arba poros mažesnių
2 skiltelių česnako
2 v.š. miltų
1 kiaušinio
druskos,pipirų,mėgstamų prieskonių pagal skonį

Bešamelio padažui:

1 v.š. sviesto
3 v.š. miltų
700 ml pieno
Tarkuoto mėgstamo sūrio
druskos,pipirų,muskato riešuto
svogūnų laiškų ir krapų,jei norisi

Gaminimo eiga:

Svogūną ir bulves sutarkuojame burokine tarka. Įspaudžiame česnaką.Sudedame faršą,miltus,kiaušinį,druską,pipirus,prieskonius. Gerai išminkome. Formuojame norimo dydžio kotletus ir apkepiname iki gražios auksinės spalvos. Pilnai iškepti nereikia. Iš šios normos man gavosi 10 nemažų kotletų. Sudedame į kepimo indą. 

 
Padažui keptuvėje išlydome sviestą,jame pakepiname miltus. Palaipsniui,vis maišant, pilame pieną. Stengiamės,kad neliktų miltų gumulėlių. Padruskinam,papipirinam,iberiam truputų muskato riešuto. Kai padažas sutirštėja sudedame pjaustytus žalumynus,jei juos naudojame.
Sūrį galime sudėti į visą padažą ir išmaišyti,arba užberti ant viršaus jau baigiant kepti. Aš gaminau pagal antrą variantą.
Padažą supilame ant kotletų. Uždengiame folija ir kepame įkaitintoje iki 220' C orkaitėje 30 min. Po to nuimam foliją,užbarstom suriu( jei pasirinkom 2 variantą) ir dar pakepam 15 min. Valgome su mėgstamu garnyru. Skanaus :)











No comments:

Post a Comment