Kotletai
bešamelio padaže
Nors receptas paimtas iš serbų tinklaraščio,bet
labai atitinka lietuvišką skonį :) Mėsa +
bulvės...kas lietuviui gali būti geriau :) Žinoma,aš čia
kalbu apie savo artimųjų ratą,netaikau visiems.
Skanu...ne, labai skanu :) Gaminkit ir mėgaukitės
skaniais pietumis :)
Mums reikės:
Kotletams:
500 g mėgstamo faršo
400 g bulvių
didelio svogūno arba poros mažesnių
2 skiltelių česnako
2 v.š. miltų
1 kiaušinio
druskos,pipirų,mėgstamų prieskonių
pagal skonį
Bešamelio padažui:
1 v.š. sviesto
3 v.š. miltų
700 ml pieno
Tarkuoto mėgstamo sūrio
druskos,pipirų,muskato riešuto
svogūnų laiškų ir krapų,jei norisi
Gaminimo eiga:
Svogūną ir bulves sutarkuojame burokine tarka.
Įspaudžiame česnaką.Sudedame
faršą,miltus,kiaušinį,druską,pipirus,prieskonius. Gerai
išminkome. Formuojame norimo dydžio kotletus ir apkepiname iki
gražios auksinės spalvos. Pilnai iškepti nereikia. Iš šios
normos man gavosi 10 nemažų kotletų.
Sudedame į kepimo indą.
Padažui keptuvėje išlydome sviestą,jame pakepiname
miltus. Palaipsniui,vis maišant, pilame pieną. Stengiamės,kad
neliktų miltų gumulėlių. Padruskinam,papipirinam,iberiam truputų
muskato riešuto. Kai padažas sutirštėja sudedame pjaustytus
žalumynus,jei juos naudojame.
Sūrį galime sudėti į visą padažą ir
išmaišyti,arba užberti ant viršaus jau baigiant kepti. Aš
gaminau pagal antrą variantą.
Padažą supilame ant kotletų. Uždengiame folija ir
kepame įkaitintoje iki 220' C orkaitėje
30 min. Po to nuimam foliją,užbarstom
suriu( jei pasirinkom 2 variantą) ir dar
pakepam 15 min. Valgome su mėgstamu
garnyru. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment