Monday 6 July 2015

Cukinijų ir faršo kebabai

 

Faršo kotletukams:

500 gr mėgstamo faršo ( naudojau pusiau jautieną su kiauliena)
nedidelio svogūno
3-4 skiltelės česnako
1 kiaušinis
3 v.š. maltų džiūvėsėlių
druskos,pipirų,kajeno pipirų,džiovinto čiobrelio, kumino.

3-4 jaunų cukinijų
keli v.š. alyvuogių aliejaus
tarkuoto sūrio

medinių pagaliukų ir folijos

Gaminimo eiga:

Cukinijas supjaustome 1-1,5 cm griežinėliais ,suprieskoniuojame mėgstamais prieskoniais. Faršui skirtus produktus sumaišom ir gerai išminkom.
Ant medinio iešmuko veriame cukinijos gabaliuką,faršo kotletuką,vėl cukiniją,faršą,cukiniją...taip veriame ,kiek telpa. Pabaigiame cukinija.
Vėrinuką dedame ant folijos,užpilame valgomu šaukštu alyvuogių aliejaus,užlankstome. Taip paruoštus vėrinukus sudedame ant kepimo skardos .Kepame 190'C 30-40 min.Po to,atlankstom foliją ir apiberiam sūriu. Dar pakepam 10 min.
Tiekiame su mėgstamu garnyru . Skanaus :)



No comments:

Post a Comment